Om oss

Om KD

I media

Länkar

Gästbok

Email

Kristhomofobernakampanjen

Under perioden före riksdagsvalet '98 bedrev vi en kampanj som kallades "kristhomofoberna" som syftade till att upplysa om och påvisa den obehagliga homofobi som kristdemokraterna uppvisat och uppvisar i både uttalanden och handlingar från såväl vanliga medlemmar som höga partiföreträdare.

Vi anser att detta sker i sådan omfattning att det inte kan bortförklaras. Kristdemokraterna sprider medvetet och systematiskt fördomar, och gör sig därför skyldiga till att en utsatt grupp i samhället förtrycks inte tillåts leva ett fullvärdigt liv.

Hundratals kristhomofoberna affischer, avsiktlig designade för att likna KD's egna valaffischer, sattes upp i Uppsala, och även i andra städer där andra Ungdom mot Homofobi-grupper skapades.

Kampanjen blev en väldig framgång, och vi uppmärksammades ett flertal gånger i både lokal och riksmedia, även långt efter själva riksdagsvalet. Vi är mycket tacksamma för de otaliga mängder email med positiva kommentarer som vi fått från människor landet runt!

Klicka på bilderna för att få en större version. Bara är att skriva ut och sätta upp. Det är ju knappast så att frågan är inaktuell, så det är bara att sätta igång att blanda ihop ert tapetklister!