Make your own free website on Tripod.com

Om oss

Om KD

I media

Länkar

Gästbok

Email

FALSKA KD-AFFISCHER ANMÄLS

"Ge oss makt att skapa ett Europa utan homosexuella" undertecknat "Kristhomofoberna". Med sådana falska, men skickligt gjorda, valaffischer angrips kristdemokraternas EU-kampanj i Uppsala.

- Vi är förbaskade på att man missbrukar demokratin på det här sättet, säger kd:s partisekreterare Sven Gunnar Persson och tillägger att valsabotaget polisanmälts.

Kd i Uppsala kopplas ibland samman med kyrkan Livets Ord som har sitt centrum i staden, samt anti-abortorganisationen "Ja till livet", vars dåvarande ordförande valdes in på riksdagens Uppsalabänk i höstas efter en uppmärksammad personvalskampanj.

Affischerna som satts upp i Uppsala påminner mycket om kristdemokraternas egna, med svart text mot vit bakgrund. Partiet har också fått sprejfärg på sin valstuga och partikansliet - med texten "Flator mot homofober" - samt reklamskyltar krossade.

- Om det är gjort av grupper som talar för tolerans i samhället mot homosexuella, så är det inte ett särskilt tolerant arbetssätt de själva har, säger Sven Gunnar Persson.