FEDERATIA ROMANA DE TURISM SPORTIV

Este o organizatie neguvernamentala, apolitica , montan ecologistica pentru tineret, cultural-sportiva.

A cautat īnca de la īnceputul activitatii sale sa sprijine activitatea cluburilor si asociatiilor sportive si turistice din tara īn scopul ridicarii nivelului calitativ al miscarii sportive,culturale ,ecologice si turistice din Romānia.

Pīna īn prezent s-au afiliat la FRTS (vechea denumire FEDERATIA EST EUROPEANA DE TURISM PROFESIONIST...FEETP) 80 de cluburi din tara, federatia a oferit un cadru organizat pentru activitati, competitionale ,concursuri sportive, turistice si culturale de tip TROFEU si LIRA.

Actiunile initiate de federatie s-au bucurat de succes īnca din primul an de activitate ,asfel īn luna august a anului 1996 a fost organizata o expeditie pilot īn patru masive: RODNEI,VLADEASA ,APUSENI si PIATRA CRAIULUI care a reunit 44 de membri a 10 cluburi.

Anul 1997 a īnsemnat pentru federatie un program competitional inclus īn CAMPIONATUL NATIONAL AL CLUBURILOR DE TURISM ,desfasurat pe parcursul a 18 etape si tot atītea zone montane din tara ,au participat 103 cluburi si asociatii afiliate federatiei.

Īn anul 1998 Campionatul a cuprins 10 etape organizate de cluburile afiliate si CUPA FEETP editia īntīi organizata īnpreuna cu ALPIN CLUB ELITE BUCURESTI ,la care au participat 80 de cluburi afiliate.

Calendarul federatiei pe anul 1999 a cuprins 14 etape competitionale.

Sponsorii traditionali ai federatiei sīnt SC EUROHOUSE si SERVICIILE COMERCIALE ROMĀNE prin acela care este si presedinte al federatiei

STEFAN VUZA.

Informatii privind afilierea si activitatea federatiei :

Federatia Romana de Turism Sportiv

Piatra Neamt ,

Str.Cuiejdi,nr.4,cod 5600

Tel 033.234.486

033.234.489

fax 033.234.431.