ANUAR TAHIR DI SARAWAK

Komentar 15/3/2000

 

Anuar Tahir ke Sawarak bersama-sama Sheikh Azmi. Sepatutnya mereka berlepas ke Sarawak pada 13/3/2000 tetapi telah tiba di Kucing lebih awal lagi yakni 12/3/2000. Dilapurkan tanpa membuang masa Anuar Tahir telah bertandang ke rumah Dato Hafsah, orang yang paling bersungguh-sungguh untuk menhancurkan Yusuff Rahman. Mesyuarat bagi membincangkan penyelesaian Sarawak dilakukkan di rumah Dato Hafsah dan menurut lapuran sehingga 14/3/2000 mereka masih berada di Sarawak.

 

Komentar terus dimaklumkan bahawa Anuar Tahir TIDAK LANGSUNG berjumpa pihak-pihak Yusuff Rahman. Beliau hanya berjumpa dengan mereka yang mahukan Yusuff Rahman dipancung. Ini rupanya keadilan yang di TUNJUKKAN oleh Anuar Tahir. Sikap melampau beliau jelas kerana kehadiran beliau disana dan terus berjumpa sebelah pihak hanya menunjukkan pengertian KEADILAN oleh Anuar Tahir tidak banyak beza dengan pengertian KEADILAN oleh Mahathir.

 

Dimaklumkan juga Ustad Awang Pon yang mahu dilantik oleh Anuar Tahir sebagai penyelaras Negeri Sarawak telah menolak lamaran Anuar Tahir. Apa agenda Anuar Tahir sebenarnya. Kalau hadir hanya untuk bermesyuarat dengan sebelah pihak sahaja baik tidak payah. Membasirkan wang parti sahaja.

 

Anuar Tahir JANGAN BUAT KECOH

 

Komentar