Make your own free website on Tripod.com

Om oss

Om KD

I media

Länkar

Gästbok

Email

Kristdemokraterna i Uppsala har utsatts för sabotage.
Falska valaffischer, krossade skyltar och en nedsprayad fasad mötte valarbetarna på onsdagsmorgonen. Händelsen är polisanmäld.

De var intill förväxling lika orginalen. Valaffischerna som bar texten: "Ge oss makt att skapa ett Europa utan homosexuella", undertecknat Homofobdemokraterna.

- De har använt vårt koncept helt och hållet. Man måste komma väldigt nära för att se att det är en förfalskning, säger kristdemokraternas partisektererare Sven Gunnar Persson. Ett av de sprayade budskapen på valboden var "Flator mot homofober", vilket Sven Gunnar Persson uppfattar som en signatur eller avsändare bakom dådet.
- Det är bekymmersamt om man använder sig av sådana metoder om man vill ha ökad tolerans och öppenhet, kommenterar han. Kristdemokraterna har utsatts för fler angrepp. - Enligt uppgift skulle MUF ha klistrat över våra affischer i Stockholm och i Uppsal ahade LUF klistrat upp sina valaffischer när vi kom till vår valstuga.

Varför tror du att just kristdemokraterna drabbas?
- De ser väl oss som farliga konkurrenter och gillar oss inte.

Beror inte vandalernas angrepp på att det kanske finns fler motståndare till homosexuella i kristdemokraterna än i andra partier?
- Nej, men även om man tycker illa om ett partis budskap kan man inte tillgripa den här typen av metoder. Det är att gå utanför det demokratiska arbetets ramar.

Era affischer var tydligen väldigt lätta att imitera. Kommer ni att göra annorlunda nästa gång ni tar fram valaffischer?
- Vi kommer inte att låta oss styras av det här. Vi kommer att använda det formspråk som vi tror går fram.

Vad ska ni göra åt sabotaget?
- Vi har polisanmält händelsen.
- Förfalskningen av affischern är väldigt svår att komma åt eftersom vi inte vet vem som har gjort det.

Linda Olsson, UNT