Make your own free website on Tripod.com

Om oss

Om KD

I media

Länkar

Gästbok

Email

1999-06-08 : Uppsala:

Aktivister förfalskade kd:s valaffischer

"Ge oss makt att skapa ett Europa utan homosexuella" - så lät budskapet som några aktivister förde fram överallt på Uppsalas gator i förra veckan. Affischen hade undertecknats "kristhomofoberna" och var till sin utformning en kopia av kristdemokraternas affisch inför EU-valet. Nedsprutade husfasader och valstugor med texten "Flator mot homofobi" fick dock kristdemokraterna i Uppsala att se rött. Man har polisanmält skadegörelsen.

De aktivister i Uppsala som gått till attack mot kristdemokraternas homofobi har klistrat upp affischer som är förvillande lika kristdemokraternas egna med texten "Ge oss makt att skapa ett Europa där människovärdet är viktigare än kronor och euron".

– De har använt vårt koncept helt och hållet. Man måste komma väldigt nära för att se att det är en förfalskning, säger kristdemokraternas partisekreterare Sven Gunnar Persson till Upsala Nya Tidning.

Han får frågan om inte det här angreppet beror på att det kanske finns fler motståndare till homosexuella i kristdemokraterna än i andra partier. Persson avvisar detta:

– Men även om man tycker illa om ett partis budskap kan man inte tillgripa den här typen av metoder. Det är att gå utanför det demokratiska arbetets ramar.

Kristdemokraterna har polisanmält skadegörelsen, men Persson tror att det är svårt att komma åt den som förfalskat affischen.