4e

Min självbiografi och min egen annorlunda världshistoria 20 000 f.Kr och 1914-2024 e.Kr

Nedan är min kortfattade (bara 11(!) avsnitt), litet annorlunda självbiografi och världshistoria om hela Universums och vår lilla Jords civilisation och begynnelse 20.000 f.Kr, olika folkmord, opium, första & andra världskrigen 1914/45 e.Kr, Japans otroliga inblandning i dem - inga atombomber exploderade där eller någonstans - det kalla kriget 1946/92, Sveriges förlorade krig i Afghanistan 2002/14, så flickor inte kunde gå i skolan, kriget mot "terrorismen", jihadismens nutidshistoria, åldrandets bekymmer, evig röra, kriget 2024, mm.

Det är mycket som händer i historien, som folk har totalmissuppfattat under min levnad. Man undrar ju vad som verkligen hände förr ... och händer idag 2024 ... och hur allt hänger ihop. Uppdaterad 13e juli 2024.

Anders Björkman - Heiwa Co - European Agency for Safety at Sea!

Home

About us

Services

Contact info

News

Order books

Assbook

Världshistorien är mycket full av lögner påhittade av historiker och meddelade av media, m.fl! Lyssna bara på musiken ...

Jag förstår att vanligt folk tror på den! Oskydliga författare, musiker, poeter och diktare får gärna hitta på sina fantasier, bara de säger att de är resultat av deras drömmar...

Dagens politiker bör däremot ha skriftliga partiprogram godkända av riktiga, organiserade partimedlemmar och inte vara dagens pratmakare som hittar på vad som helst i sina videos. Och vanligt folk fattar inte mycket! Det är musikens fel. Min självbiografi är däremot helt sann!

På min ålders tidiga höst (jag är bara 78) inser jag 2024 hur jag blev lätt, klart, totalt felinformerad, grundlurad och psykiskt misshandlad redan som liten oskyldig skolpojke på 50-talet i Stockholm, som Chalmerist och ung man på 60-talet i Göteborg, så idag på 2024-talet i södra Frankrike har jag bestämt att rätta till det genom att skriva en självbiografi och min egen annorlunda världshistoria ...

***

Självklart blev jag som barn och tonåring lurad under 50- och 60-talen. Mycket nutidshistoriskt var då fortfarande hemligt och många inblandade var redan döda, alla inblandades memoarer var inte skrivna eller publicerade, vanlig inkompetens eller medvetna lögner var fortfarande vanliga, dolda eller glömda, osv. De som kontrollerar kapital, media, polis och domstolar, mm, kan hitta på vad som helst, när och hur som helst.

Som skeppsbyggnadsingenjör har jag haft turen i mitt arbete 1969-2024 att arbeta i länder i flera världsdelar med folk av alla kulörer. Själv råkar jag vara vit och kanske det har hjälpt? Jag har lärt mig en del i jobbet.

Därför behövs idag 2024 en rejält uppdaterad, annorlunda världshistoria med jämna mellanrum, tycker jag! Men vilken historia är den riktiga? Min historia? Din historia? En annans historia?

***

Låt oss börja med ett par riktiga, historiska praktexempel 1945:

"Bang", "Bang"

Atombomberna 1945/2024

Jag har skrivit böcker om de två atombomberna som aldrig exploderade 1945 och senare och varför (de var lögner som skojaren Albert Einstein & Co, hittade på uppmanade av FDR, Stalin, Truman, Churchill & Co!), och jag hoppas fortfarande 2024 en dag att min historia och mina åsikter om första och andra världskrigen nedan skrivs om, när mina annorlunda uppgifter om alla dessa lögner accepteras.

***

Det är begripligt att vanligt folk fortfarande är rädda för kärnvapen som inte kan explodera! OK, vi blev lurade av media och skojare som amerikanen Truman, georgiern Stalin, tysken Einstein, dansken Bohr, tyskamerikanen Oppenheimer, m.fl. och deras topphemliga, jättedyra Manhattan Project 1942/5, som det saknas total dokumentation om, eftersom projektet aldrig utfördes. Allt bara hittades på i hemlighet för att förfalska historien!

Båda världskrigen 14/18 och 39/45 hade, enligt min uppfattning, startats av kriminella, hemliga krafter/människor att tjäna pengar och bli berömda. Jag beskriver i sista kapitlet, det 11e, vilka dessa galningar var och är.

Kort sagt, de var/är mentalt rubbade omusikaliska personer som led/lider av storhetsvansinne, känslokyla och asocialitet med Einstein i spetsen. Deras arvtagare är fortfarande i livet och farten 2024! De skyddas, eftersom världen är korrupt och rutten som den är.

***

Lyssna på musiken!

En av min favorithistoriska personer är annars franske, borgerlige presidenten Charles de Gaulle som 1958 "uppfann" de falska franska atombomberna som aldrig exploderade varken i Algeriet eller Polynesien.

Han, generalen, bara betalade vanligt franskt, fattigt folk att säga att de, som vittnen sett, hört och känt Charles atombomber explodera där borta i Sahara öknen och Stilla Havet, vilket media sedan rapporterade. Frankrikes ära och storhet (!) var räddad i borgerlig stil. Vilken musik! Men den var lögn alltsammans! Frankrike har 2024 inga kärnvapen! Frankrike har bara en massa fredliga kärnkraftsverk som producerar säker elström och räddar klimatet! Samma med Ryssland! Och USA! Mycket är bluff och lätt att skrämma vanligt folk med idag. Det gäller att kunna skilja på sanning och lögn i historien!

***

Ramses II

En annan av mina historiska favoritpersoner är den egyptiske kungen (faraonen) av Egypten, Ramses II som styrde ~1290-1224 f.Kr, dvs under >66 år för mer än 3.300 år sedan, dvs långt före min tid.

Ramses II är fortfarande mest känd för (bortsett från >10 fruar och >100 barn) alla tempel och historiska muséer, som byggdes under hans styre för att dokumentera den egyptiska historien och Ramses förfäder. Utanför stod stora statyer av dem och inne fanns rum med bilder och texter av vad som hänt, som hans konstnärer och skrivare hjälpte till med att dokumentera. Och där fanns också gravkapell för släkt och vänner.

Det var tydligen Ramses II som bestämde att efter >1.000 års egyptiskt pyramidbyggande (!) i Nildalen, det var slut med det! Inga fler pyramider skulle byggas där. Nu skulle de bli muséer och tempel istället, där historien skulle dokumenteras! Det är intressant att notera Ramses II aldrig nämner Moses och ett hebreiskt folk i sina muséer!

Ramses var också en mästare på konstgjord bevattning i Nildalen, så att egyptierna och andra inte behövde oroa sig för brist på mat och vatten under flera tusen år.

Det verkar som Ramses var populär hos befolkningen, som trodde han var tillsatt av en gud. Han och alla andra var ju gudar! Som du och jag!

Jag var ett tag förlovad med en egyptiska, MH, och hade vi fått ett barn/pojke skulle han heta Ramses. Men det blev inget egyptiskt äktenskap för mig. Jag var kär i MH, och det var hon som avslutade det hela! Tidigare var jag kär i en feniciska, ZY, från Sidon/Tyr som lärde mig arabiska! Hennes anfäder hade seglat runt i Medelhavet, upptäckt Sydamerika, undersökt kusterna runt Afrika, långt innan vikingar och portugiser fanns. Jag friade men ZY var inte intresserad av mig tyvärr.

Ramses var en intelligent människa som egyptierna tyckte om. Men mycket som han gjorde har förstörts senare av greker, romare, fransmän, engelsmän och amerikaner med sina historier.

Jag själv arbetade bara i Egypten mellan 1980 och 2008 och delade med mig av mina kunskaper och kanske missade en del, men det jag fattat är att Ramses II alltid lyssnade till sina förfäder, lärde av dem, dvs min stil 2024!

Ramses var gift med en hittitisk prinsessa som en dag hittade ett nyfött barn (!) flytande i en liten båt i Nilen.

 

Moses

Det var Moses som som senare ledde en massa egyptier/israeliter att lämna Nildalen och bosätta sig i Palestina. Ramses adopterade tydligen den lille pojken som uppfostrades i hans slott i Nildalen. Moses var imponerad av sin styvpappa Ramses som hittade på allt omöjligt i sitt land, inkl. att han var guddomlig!

Moses hittade på att han också var ett guds barn och faktiskt ledare för en hel folkgrupp i Egypten, dvs judarna, som det var bäst att de fick flytta till ett eget land! Under flytten som gick över Röda Havet via Sinaiöknen gick Moses upp på ett berg där och fick stentavlor med tio budord av sin gud, osv.

Moses meddelade vidare att judarna var ett av gud utvalt folk, bla, bla, bla! Tänk vilken historia han hittade på! Judarna bodde senare i Palestina ett tag innan romerska riket tog över Palestina och folket där spreds eller blev romare.

 

Jesus

I Palestina föddes långt senare, dvs år 0, Jesus som hade hört om Moses. Jesus meddelade att han också var guds son och startade sin egen religion, kristendomen, som alla kunde få tro på och bli lyckligt kristna med. Och det fungerade rätt bra. Själv uppfostrades jag som kristen men är det inte längre. Jag tror ju inte på gudar i himmelen. Det är vi människor som är gudomliga varelser på Jorden.

 

Muhammed

Litet längre söderut i arabiska öknen och cirka 580 år senare föddes Muhammed i Mecca, där det bodde både judar och kristna. En dag hade Muhammed en uppenbarelse i sin säng i sin lerhydda att han också skulle starta en egen, ny religion, islam, som var bättre än både judendom och kristendom. Muhammed gjorde också succe med sin påhittade religion som efter flera krig blev ett nordafrikanskt imperium mellan Spanien och Indonesien, osv. Som jag nämnde ovan var jag ett tag förlovad med en egyptiska för eventuellt äktenskap, vilket krävde avlagd examen i islam i en koranskola i Kairo. Gissa vilken!

***

Själv betraktar jag religiösa profeter som Moses, Jesus och Muhammed och deras "gudar" som sannolikt mentalt störda eller sinnessjuka, historiska personer som det är bästa att strunta i. Men vad vet jag? Det finns ju 2024 en massa nutida historiker och politiker som tycker annorlunda. Jag är min egen "gud" och glad för det.

***

Ett annat aktuellt, förfärligt skräckexempel:

M/S Estonia-sabotaget september 1994/2024

Det är aldrig försent ... att 2024 utreda M/S Estonia-sabotaget 1994 korrekt, som jag skrivit flera böcker om, för att korrigera den svenska lögnhistorien om det massmordet med >1.000 döda.

Enligt ljugande, kriminella svenska politiker med Carl Bildt i spetsen och korrupt "expertis" trillade bogvisiret av pga vågsmällar en mörk stormig natt, som ingen ombord hörde, kände, såg eller noterade och bogrampen revs upp och överbyggnaden >2 meter över vattenlinjen och huvuddäcket vattenfylldes, som ingen heller hörde, kände, såg eller noterade och färjan sjönk som en sten med oskadat skrov!

Det är en klassisk kriminalhistoria à la Agata Christie! Brottslingen presenteras på första sidan! Bildt och hans svenska medhjälpar var mentalt rubbade och led av storhetsvansinne, känslokyla och asocialitet. De hade själva hjälpt till och startat det svenska rederiet som ägde M/S Estonia i syfte att plundra fd Sovjetunionen som kollapsat 1991. Låter inte det bekant?

OK, vi blev lurade av skojare som Bildt, I Carlson, B Stenström, A L Eksborg, m.fl. och deras topphemliga Extoniautredning 1994/7, som det saknas total dokumentation om, eftersom utredningen aldrig gjordes. Allt var lögn som vanligt. Folk bara hittade på!

***

Svensk polis kidnappade överlevande 1994 som visste vad som hänt och svensk militär mördade 1994/2023 personer som visste för mycket om sabotaget! Bildt gav och ger order om det! Svenska regeringen sköter sedan under 30 år 2024 mördandet och mörkläggningen om sänkningen av M/S Estonia.

Enligt min uppfattning sprängdes färjans skrov >3 meter under vattenlinjen - läckage - i för och akter och sjövatten spreds snabbt genom olagliga, öppna dörrar i skrovet och färjan sjönk direkt på 15 minuter och >1.000 personer dog!

Jag vet naturligtvis att färjans skrov sprängdes läck, efter att rederiet inte hade betalat utpressningspengar. Samma har hänt två färjor jag skötte. Terroristerna bara inte gillade oss och tuttade eld på en och sänkte den andra med bomber. Enligt haveriutredare var det våra kapteners fel!

***

Korrupta "experter" har under ~30 år bara meddelat att Extoniafärjans skrov är oskadat utan bevis, medan sommaren 2023 en bekant till mig, Lennart Fröderberg, ringde och tänkte bevisa motsatsen genom att dyka och filma skrovskadorna, om jag betalade. Jag betalade.

Lennart Fröderberg dog/mördades sedan plötsligt augusti 2023 efter detta samtal!

Jag gillar Lennart Fröderberg i hans sista två timmars diskussion, där han runt 0.42 i länken, skojar om att han/de kommer att mördas av svenska regeringen!!! 

Jag hade bara träffat Lennnart ~tio år tidigare en gång hos mig och hans intervjuer av mig hittar ni på Internet, om ni letar. Lennart Fröderberg tänkte alltså augusti 2023 dyka på Estonia - jag betalade - men det satte Sverige stopp för. Ingen dykning blev av!

Svenska åklagare vill inte ens utreda det mystiska dödsfallet/mordet februari/mars 2024! Lennarts familj tror han dog knall och fall av sjukdomen Diabetes typ 1, men det tror ju inte jag. Insulinbrist är lätt behandla. Jag tror han mördades!

***

Flera exempel:

Att inga amerikaner och ryssar varit i världsrymden 1961+ torde vara allmänt bekant, men, enligt officiell historia, har jag fel där också.

Och att inga araber förstörde WTC1/2 och Pentagon 911 2001 mha kapade flygplan borde ingå i normal, framtida historieundervisning enligt min uppfattning. CIA gjorde det m.h.a. kontrollerad rivning utan flygplan och Hollywood TV-filmer!

För att inte tala om global uppvärmning, mystiska spanska (1915) och kinesiska (2019) kåvid pandemier och andra ovanliga och otroliga fenomen, el-brist i el-nätet, livsfarliga kärnkraftsverk, mm, under senare tid, osv.

Hur passar de in i min annorlunda världshistoria? Bara läs vad jag skriver! Jag presenterar text som ni kan läsa, kopiera och diskutera.

***

Min filosofi är enkel och baserad, bl.a. på Descartes, Kant och Schopenhauer som fortfarande är oemotsagda, när det gäller sanningen, vetenskapen och historien!

Descartes, en klok fransman, f 1596, reste runt i Europa och tittade/såg sig omkring. Han fattade att vi människor hade en kropp och själ att ta hand om. Han dog av förkylning en vinternatt i Stockholm 1650.

Kant, en tysk, f 1724, stannade hemma i Königsberg mest hela sitt liv och bara såg och funderade där, hur det kunde vara annorstädes. Kant dog 1804 och såg en del, så hans förnuft och kunskaper förbättrades hela tiden.

Schopenhauer var en annan tysk född, f 1788, i Dantzig men uppfostrad i franska Le Havre och fick resa runt i Europa med sin mamma och pappa och träffa folk som visste något, osv. Han såg och lärde sig en hel del, innan han dog 1860.

***

Själv hade jag turen att som barn mellan 2 och 6 års ålder få gå på skogspromenad i Lill Jansskogen i Stockholm varje vardagsmorgon mellan kl. 8 och 12 med tant Maja och 15 andra barn för att studera och leka i naturen och andas frisk luft, mm. Det var mycket nyttigt och lärorikt. En dag tröttnade en kamrat och jag på det, och vi glömde Maja och gick hem till min kamrats mamma för att äta plättar. När tant Maja fann att vi saknades, larmade hon polisen som ryckte ut och letade efter oss i hela Lill Jansskogen, fast vi bara åt plättar hemma hos kamraten på Floragatan. Polisen trodde kanske terrorister var i farten 1951?

***

Ett annat tragiskt exempel på en person, som trodde sig veta något om saker och ting utan att se, var 5e februari 2003.

Då meddelade/ljög USAs dumma, idiotiske utrikesminister Colin Powell i FN att landet Irak hade olagliga biologiska vapen och lagliga kärnvapen och att bästa lösningen för världsfred var att militärt attackera Irak och mörda Iraks president och hans två söner och hundratusentals andra araber.

Vilket skedde. USAs president bestämde det, dvs de som kontrollerade presidenten! Presidenten (George W Bush) själv bara läste upp i TV vad hans olika talskrivare av olika slag hade fantiserat ihop då 2023 ... och 20+ år tidigare.

Iraks presidents dotter och fru lämnades i fred! Fast samtidigt ödelades hela landet Irak och dödades minst 500.000 mest civila personer i Irak och 60.000 i grannländerna av USA och dess allierade med konventionella vapen, dvs ett amerikanskt folkmord! Inga olagliga biologiska vapen och lagliga kärnvapen hittades i Irak! Allt var "fake CIA news"! Lögner! USA lämnade sedan aldrig Irak där inbördeskrig fortfarande råder 2024, dvs USAs folkmord där fortsätter! Mera folkmord! Mera lögner!

***

Franska Indokina 1887-1954 till 2024

Franska Indochina, de buddistiska kungadömena Laos, Cambodia och Vietnam i Sydostasien var 1887/1954 ett franskt protektorat med Hanoi som huvudstad. Länderna skulle civiliseras med fransk hjälp uppgavs det, medan den fredliga lokalbefolkningen var nöjda med att odla sitt ris, fiska i floderna och avguda sina egna gudomliga kungar, osv.

Under andra världskriget tog Japan kontroll, men efter 1945 skulle länderna där i Indochina sköta sig själva. Kinesiska och sovjetiska kommunister ville hjälpa till, men USA hade andra idéer. Det slutade med flera indokinesiska folkmord. Det första började 1954 i Laos och på Krukslätten. Risbönderna där med "kommunistisk" hjälp skulle stoppas av USA och enklast var att napalmbomba dem! En massa laotiska prinsar, borgare och en stor del av befolkningen mördades också, dvs rent folkmord. Det andra folkmordet fortsatte i Cambodia 1955/75/79/93, där USA napalmbombade landets fredliga bönder tillbaka till stenåldern i laotisk stil. USA skulle befria Cambodia från "röda khmerer", osv, sas det! Under tiden hade kriget i Vietnam börjat i samma stil, dvs USA napalmbombade oskyldiga vietnamesiska bönder för att skydda "världen", uppgavs det, mot kommunism!

USAs tredje folkmord i Vietnam startades 1957. Ingen brydde sig. Jag arbetade i Japan 1972/7 och försökte hänga med men fattade ingenting, speciellt inte att hundratusenstals amerikanska soldater samtidigt blev mentalt krigsskadade för resten av livet. Allt tystades ner!

*** 

Palestina 1947/2024

Ett annat värre och tragiskare exempel är 29e november 1947, när FN beslöt att dela upp landet Palestina i Mellersta Östern under brittisk militär kontroll i en judisk (Israel) och en arabisk (Palestina) del utan att definiera vad judisk och arabisk är.

En judisk stat Israel skapades ur ingenting utom med falsk historia om ett förföljt judiskt folk sedan flera tusen år. Israel blev genast full medlem av FN! Palestina blev aldrig medlem av FN. USA är emot det 2024!

En massa riktiga, judiska gangsters började genast folkmörda fattiga arabiska palestinier på plats! Där folkmördar Israel dagligen sedan dess efter delningen, dvs staten Israel folkmördar, bombar, torterar mest civila palestinska barn och kvinnor som Israel vill bli av med sedan snart 80 år. USA betalar. FN med norska och svenska generalsekreterare teg. Bara borgerliga araber i Palestina kunde flytta till Cairo eller Beirut för skydd där, när det begav sig. Man blir ju sjuk för mindre. 

Jag blir ibland anonymt beskylld att vara "antisemit", vad det nu kan vara?, men anser ovan beskrivning av Israel inte vara antisemitisk. Jag har aldrig besökt Israel men naturligvis träffat israeler för att diskutera gemensamma affärer i Mellanöstern, som aldrig blivit av.

Jag har naturligtvis träffat svenska och utländska "judar", men aldrig diskuterat religion med dem, osv. Min egen gudmor, tant Ellen Björkman, var född judinna, men hon hade konverterat innan hon gifte sig med min farfarsbror som blev fosterföräldrar till tant Dagny Björkman. Hennes pappa var tydligen en släkting. Svenskar kunde tydligen vid den tiden - 1910/40 tal - inte gifta sig hur som helst, osv.

***

Sovjetunionen 1916/1991

var ett annat tragiskt land under 70+ år som försvann 1991. Det hette tidigare Ryssland, innan bolsjevikgangsters vid namn Lenin och Stalin där tog över på 1920-talet. Under ett blodigt inbördeskrig 1917/22 mördade Lenins röda garden all rysk borgerlig intelligensia som inte flydde utomlands. Bolsjevikerna vann! De stöddes av hemliga krafter i väst som tjänade pengar på det. Samma hemliga krafter stödde även ryska "vita" äventyrare som bekämpade bolsjevikerna som förlorade. De hemliga krafterna vann, eftersom de stödde båda, vita och röda, sidor i konflikten.

Bolsjevikernas massmord av bönder och borgare lärs ej ut i svenska skolor. Terroristerna dödade alla som skapade mat och jobb, avskaffade privat egendom som ersattes med kollektiv egendom utan eftertanke, vilket skapade brist på mat och massvält. Lenin och Stalin skapade 1.000-tals hemliga straffläger att "uppfostra" dissidenter i, folkmördade millioner ryssar och andra folk i landet som de kallade det de Förenade Socialistiska Sovjet Republikerna, USSR, som tydligen tänkte ta över hela världen 1920/90, vilket USA satte stopp för genom att 1949 skapa NATO.

Min pappa Staffan, f. 1916, följde utvecklingen i Moskva via radio och kände till eländet där som inte uppmärksammades i grannlandet Sverige och Kalmar, där min pappa var född, meddelade han mig på 50//60-talen. Min pappa dog redan 1969. Det var han som fick mig att förstå betydelsen av att känna till den verkliga historien!

När USSR försvann 1991, expanderade NATO istället österut med tanke att ta över hela världen inkl. Ryssland. Som tur är lierade sig befriade Ryssland med Kina, Indien, Sydafrika och Brasilien, m.fl, och där är vi idag 2024.

 ***

Sverige och NATO mars 2024

Historien tar aldrig slut, speciellt inte när Sverige 2024 anmält sitt fulla medlemskap i NATO utan att fråga den svenska befolkningen och tänker ta över världen och Ryssland den vägen. Ingen svensk i Sverige protesterar, eftersom vi inte är tillfrågade! Ni får läsa om det här. Ställ gärna skriftliga frågor! Jag svarar alltid skriftligt. Personligen anser jag NATO är en terroristorganisation som mördar civila i sina krig för att tjäna pengar!

***

 

Första världskriget 1914/9, ryska (?) revolutionen/inbördeskriget och skapandet av Sovjetunionen 1917/22, skapandet av Hitlertyskland 1920/45, andra världskriget 1934/45, USA's skapande av CIA och NATO 1945/50+ och avskaffandet av Sovjetunionen 1991/2 utan planering är tragiska historier som vi inte lärt oss av utom jag som istället bara mår illa av dem ibland, pga alla folkmord, lögner och vilseledning.

*** 

Må bara bra!

Ditt/mitt eget välbefinnande är naturligtvis det absolut viktigaste i hela historien, även om hälsan borde tiga still, men min enkla uppfattning här är ändå följande:

Alla åldras vi, dvs vi blir äldre och kanske visare. Medicinsk expertis har som vanligt olika uppfattningar. Själv har jag aldrig under mitt liv varit allvarligt sjuk, så jag är ingen expert, men om du och din kropp drabbats av tecken på (1) feber, (2) hosta, (3) andnöd, (4) utmattning, (5) huvudvärk, (6) muskelvärk, förluster av (7) smak eller (8) lukt, ont i (9) halsen eller (10) magen, (11) snuva, (12) illamående, (13) diarré eller (14) fokal infektion och liknande fenomen och symtom en dag (det gör ont och värker), är det nog bäst att du tar det lugnt ett tag, dricker en kopp honungste, tar en aspirin och går och lägger dig.

Dessa sjukdomar går ju över av sig själva! Stoppa kanske två fingrar i strupen/halsen och spy upp vad du satt i dig nyligen! Kanske är det en lätt mag- eller matförgiftning? Du glömde kanske spola salladen eller tvätta smutsiga händer/vattenglaset? Eller åt osund, billig föda/mat?

Spring absolut inte till doktorn eller sjukhusakuten och tjata inte till dig smärtstillande mediciner/tabletter, eftersom de knappast hjälper mot ovan nämnda små besvär eller obehag. Orsaken till det onda är bara olika kemiska reaktioner mellan din kropps millioner celler.

***

Men samma 14 olika sjukdomssymtom orsakas tydligen enligt världsexpertis av ett säger ett mystiskt, nytt kåvid19virus som tydligen knall och fall dödat 100-tals millioner stackars människor med dålig hälsa sedan mars 2019. Det tror inte jag!

Inget är så farligt som dumhuvuden påverkade av trosartiklar!

Hur en vanlig husdoktor kan diagnostisera kåvid19virus som enda orsak till 14 olika sjukdomar som (1) värk och feber, (2) hosta, (3) andnöd, (4) utmattning, (5) huvudvärk, (6) muskelvärk, förluster av (7) smak eller (8) lukt, ont i (9) halsen eller (10) magen, (11) snuva, (12) illamående, (13) diarré eller (14) fokal infektion utan en test är fortfarande oklart för mig och många andra och inga Nobelpris har utdelats för det!

En fokal infektion kan vara en systemisk sjukdom, dvs en massa samtida besvär i olika delar av hela din kropp, som du inte kan identifiera själv, eller som du bara inbillar dig?

Du är nog frisk, MEN känner dig ensam och olycklig och vill ha någon att pladdra med om, t.ex. "mastocytosis", "mast cell activation syndrome", "eosinophilic esophagitis", "chronic fatigue syndrome", "systemic vasculitis", "SLE", "PAN", "sarcoidosis", "hypothyroidism", "diabetes mellitus", "fibromyalgia", "adrenal insufficiency", "coeliac disease", "ulcerative colitis", "Crohn's disease", "hypertension", "metabolic syndrome", "AIDS", "Graves' disease", "systemic lupus erythematosus", "rheumatoid arthritis", "atherosclerosis", "sickle cell disease", "myasthenia gravis", "systemic sclerosis", "sinusitis", "Sjögren's syndrome", osv.

Om du inte mår bra, kanske en av ovan besvär är ditt problem? Det finns en massa andra!!

***

Själv botar jag mig själv och min värkande kropp vid behov (jag är mycket sällan sjuk!) sedan 40+ år med enkel akupunktur mot de 14 först nämna och alla andra sjukdomar, dvs med en liten nål! Den aktiverar först nerverna i huden som, direkt via milliarder celler där, meddelar min hjärna att aktivera mitt immunförsvar. Hjälper inte det trycker jag in nålen till cellerna under huden, som i sin tur via andra, milliarder celler meddelar hela min kropp att starta skyddet mot bakterier, baciller, virus, mikrober eller vad det kan vara som orsakar sjukdom och besvär. Lätt som en plätt!

Det finns läkare som anser akupunktur är placebo, men många läkare vet att just placebo kan aktivera kroppens eget immunförsvar när det gäller. Akupunkturnålar är billiga. Enligt Wikipedia är akupunktur pseudovetenskap! När jag testar själv fungerar det! Om åldrande är en sjukdom förblir oklart. Själv tar jag inga risker med husläkare utan låter min egen kropp och dess milliarder celler fixa sig själva. Enklast så! Det är bara en fråga att om lusten att vilja leva, och den besvarar jag alltid själv med ja!

***

Men själv köpte jag mig också en billig box med 6 kåvidsvirusvsjälvtest 2020 och testade mig med dem med negativa resultat varje gång.

Det kan tilläggas att jag inte är vaxxad mot kåvid! Jag bad faktiskt min husläkare tvärs över gatan att ordinera det ryska sputnikvaxxet mot just kåvid, om nu inte akupunkturen min fungerade, men det var ju förbjudet i väst då, dvs det gick inte. Bara syntetiska, nya, massvästtillverkade och otestade (?) vaxx var tillgängliga i Frankrike, men det verkar ju att just dessa vaxx kan döda mer folk än bygga upp det naturliga imunförsvaret hos oss, så jag undviker dem.

Jag bor där sedan 1980. Min äldsta dotter Anna är överläkare på Princesse Grace sjukhuset i Monaco, som jag träffar varje fredag, eftersom jag bor i närheten. Där botas all värk och allt ont, som de sjuka i Monaco med omkrets upplever i sina kroppar. Anna blev efter grundutbildning till allmän läkare medecine doktor i Montpeillier på en avhandling om diagnostisera sjukdomar, mha analys av cellprover, vilket är rätt komplicerat.

Hon får inte vara husläkare till sin pappa enligt fransk lag, så jag har en annan tvärs över gatan. Men oftast kurerar jag mig själv efter att ha analyserat vad som gör ont! På så vis visste jag att Estonia 1994 hade sjunkit, pga skrovläckage och inte av vatten lastat i överbyggnaden, mm! Och blir jag mystiskt illamående, ringer jag min dotter som kommer direkt.

***

Det är mycket bra med sjukhus och läkare och att bo nära dem, även om jag undviker dem. En lördagmorgon härom året vaknade jag ju medvetslös hemma på golvet i badrummet och undrade hur jag hamnat där. Jag lyckades kravla mig upp och kalla på hjälp som kom i form av läkare/skötare och en väska med instrument, ambulans och brandsoldater. Jag fördes till närmsta sjukhus i Monacos hamn, där mitt huvud/hjärna, hjärta, mage, armar och ben scannades i tyska (Siemens) och japanska (Hitachi) maskiner. Inga fel/blodproppar (?) hittades, fick jag veta!

Det var besöksförbud, men min egen dotter/läkaren kunde under söndagen komma in och kontrollera att uppgifterna stämde och att inga fel hittats. Dagen därpå ville sjukhuset emellertid undersöka insidan av mitt hjärta och artärerna där med en sond genom armen eller magen, men jag kände mig i form igen, tackade och skrev ut mig och gick hem, dvs ner till Sainte Dévote, tog hissen upp till bd. Belgique och några trappor till och över gränsen, där jag bor på bergssluttningen i Frankrike. Det tog 20 minuter. Som sjukförsäkrad var min kostnad för insatsen att rädda mitt liv noll! Fast min extra sjukförsäkring kostar €150:-/månad.

Jag rökte cigaretter (40/dag) och drack starksprit (minst 37 cl/veckoslut) sedan 1961, men sedan slutade jag helt med det 2000/10 och ändrade diet och livsstil och känner mig i rätt bra form igen idag 2024. Jag tror/hoppas kroppen kan återhämta sig efter åratals rökning och starkspritskonsumption.

 

Militär fred

Alla politiska problem löses naturligtvis enklast utan militärt och annat våld, dvs med fred, mha analys, diskussion, sunt förnuft, medling, osv, enligt min mening. Lögner, fantasier och kortsiktiga lösningar som leder till nya lönande krig borde helt enkelt förbjudas.

Tänk att folk tror att andra världskriget tog slut 1945, när "atombomber" exploderade. Tänk att folk tror att amerikanska astronots varit på Månen 1969. Tänk att folk tror att färjan M/S Estonia tappade "bogvisiret" 1994. Tänk att folk 2024 tror att araber förstörde WTC7 2001. Tänk att folk tror att kåvid19virus är enda orsak till 14 olika sjukdomar, mm.

De var 'fake news', 'falska flaggor' eller 'drömmar' varje gång, med Sverige och USA i ledningen att lura folk.

***

Alla krig, folkmord och terrorism sedan 1914 startades av särintressen enbart för att tjäna mycket pengar, anser jag!

Korrupta 'politiker', mutade 'experter' och 'historiker' sedan dess bara hittade på en massa nonsens som media sedan meddelade! Så folk tror fortfarande 2024 att kärnvapen fungerar, att amerikaner och ryssar, m.fl. har varit i rymden, att arabiska, smutsiga terrorister attackerade USA 911 2001, att färjan M/S Estonia tappade bogvisiret en septembernatt 1994, pga konstruktionsfel och vågsmällar, att militärt våld är lösningen, osv.

Vi lever 2024 i en märklig värld full av lögner som sprids av olika anledningar.

 

***

Egyptierna trodde att drömmar sändes till folk av gudar. Grekerna trodde att gudar faktiskt besökte dem i drömmen, men Aristoteles (384–322 f.Kr,) trodde annorlunda, dvs det var i sömnen. Beduinen Muhammad (c. 570 – 8 juni 632 e.Kr) hittade på en hel religion med en gud i toppen i sina drömmar/sömnar, som man slåss och krigar om idag. Sigmund Freud (6 maj 1856 – 23 september 1939) trodde utan bevis att drömmar uppstod i hjärnan om ouppfyllda begär och önskningar, bla, bla, medan lögnaren Albert Einstein (14 mars 1879 – 18 april 1955) uppfann atombomben i sömnen för att bli rik, osv.

Japans gudomlige kejsare Hirohito (29 april 1901 – 7 januari 1989) anklagades 1945 för att ha startat andra världskriget i Fjärran Östern 15 år tidigare, men han förklarade bara att han sov eller drömde under alla möten han deltog i i Tokyo, när det diskuterades. Hans jobb som guddom var absolut inte att starta krig! Ohistoriskt trams det mesta! 28 juli 2023 var läget ännu värre i Sverige. Fast det går att ironisera om eländet och alla kriser, om ni orkar och har tid att titta på video?

***

Vi ikonoklaster beskylls att vara rättshaverister eller konspirationsteoretiker men det är bara historieskrivares och makthavares dumma sätt att skydda sig själva och sina offentliga lögner, drömmar och fantasier.

Själv är jag faktiskt bara rätt framgångsrik skeppsbyggnadsingenjör och fysiker och mitt arbete och mina åsikter och slutsatser där grundas alltid på god utbildning, erfarenhet, sunt förnuft, naturlagarna, det som kan ses och bevisas, det skrivna ordet, relevanta och erkända fakta som Arkimedes princip, mm. Jag bor 2024 i soliga Beausoleil i Sydfrankrike sedan 1980!

1972/7 hjälpte jag japanska skeppsbyggare/varv att, mha CAD/CAM (Computer Aided Design and Manufacturing) och FEMA (Finite Element Analysis) se till att stålet i skeppsstrukturer hamnade rätt att motstå krafter och påkänningar. Det handlade om tidiga AI (Artificial Intelligence) system, dvs Konstgjord Begåvning, KB. Med dem kunde Japan också bygga skyskrapor och broar som kunde motstå jordbävningar, etc. Det fungerar mycket bra, utan AI!

***

Konstgjord Begåvning, KB, är en nytt skämt sedan 2024. Artificial Intelligence, AI, på engelska. AI är bara datorprogram som kan tala och skriva utan mänsklig hjälp (?) och känslor och och som kan kommunicera med folk, som tror att KB är fantastiskt och lösningen på alla framtida problem.

Jag skrev själv flera datorprogram i början av mitt yrkesliv, dvs på 60/70 talen och vet vad KB är. I stället för att räkna själva, behövde nyttjare av mina program bara fylla in uppgifter om konstruktionen, så räknade programmet ut hur konstruktionen skulle se ut. Så därför skriver jag fortfarande 2024 utan KB. Begåvning sitter i hjärnan och fungerar enligt biologiska principer som inte kan ersättas med elektronik och datorer. Vi får se hur det slutar!

Min militära karriär i Svenska Flottan med start 1965 handlade om att snabbt lägga ut minor/bomber i farleder och hamnar och spränga och sänka fienden där. Under min levnad fungerade systemet utmärkt! Ingen fiende typ Sovjetunionen eller Ryssland försökte ens attackera Sverige över havet någonsin! De hade inte ens planerat för det! De hade varken fartyg att transportera trupper med eller svepa bort minor med. Det var bara hotfullt idiotprat hela tiden! Bluff!

***

Nedan självbiografi och världshistoria 1914+ är skriven 2024+ för mina tre döttrar Anna, Caroline och Hermine och mina sju barnbarn, Annabell, Eric, Leopolda, India, Ian, Maya och Leon, så de kan publicera dem i hårdkopia 2046 på min 100-års dag! Tills dess får de/ni läsa dem gratis här. Eller skriva era egna uppfattningar/åsikter om det förgångna och framtiden. Jag analyserar, uppdaterar och ändrar (!), dvs rättar mig själv hela tiden!

Jag misslyckades tyvärr att lära mina tre döttrar, när de var små, vad historia handlar om, eftersom jag inte visste självt, hur full av lögner världen var då, när de var små 1970/80 och tidigare. Jag lurade mina döttrar att det mesta bara var toppen och att det bara gällde att klara skolproven, vara glada, utbilda sig, hitta jobb och karl. Jag misstänker att mina döttrar gör/gjort samma misstag med sina barn och mina barnbarn senare, och nu vill jag att det rättas till!

***

Jag hoppas leva minst 22 år till genom att leva sunt. Hur? Äta, t.ex, god, sund japansk Medelhavsmat, t.ex, en ramen med miso, soja, vinäger, shanghai nudlar, diverse grönsaker, äggbitar, sallad, oxfilé, fisk, räkor, osv! Tar fem minuter att laga ihop och upp! Motionera regelbundet, läs tidningar och böcker och drick mycket rödvin!

Bara undvik alla vacciner inkl, 2,4-dinitrophenol och nicotinamide monunocleotide och liknande strunt som amerikanska och svenska läkemedelsföretag och hälsoforskare gör reklam för att bota åldrande och cåvid med i pengatjänande syfte. Folk tror ju på vad som helst.

***

Min annorlunda världshistoria är naturligtvis en förfärligt sorglig historia som kanske är lärorik?

1914/18 förstavärldskrigade man i Europa och här och där och vinnarna ordnade fred (?) 1919, så att det kunde krigas i minst 200 år till. Galningar av olika kulörer tog sedan över världens länder och lovade mer fred och rikedom till folken.

Mussolini, en journalist, tog lätt över makten i Italien och kunde hitta på vad som helst där, medan italienske kungen fick sitta kvar, medan Franco, en militär efter ett inbördeskrig, blev diktator i Spanien och spanska kungen försvann, för att inte glömma Hitler i Tyskland som ville att han och hans nazister skulle sköta och terrorisera Jorden med sitt andra världskrig 1939/45, medan ... Lenin/Stalin i Ryssland tyckte att fattiga proletärer skulle göra det under deras ledning i ett kommunistiskt paradis 1917/91, som de kallade diktaturen Sovjetunionen.

De var alla bara pratmakare finansierade av mystiska krafter och särintressen. Allt slutade med massfolkmördande av mest civila barn och kvinnor och KRIG! Jag sammanfattar mera nedan!

***

Ett resultat är rysshat i Sverige. Fast Stalin var inte ryss 1925 och ryssen Putin 2024 skyddar bara sitt Ryssland säger han, vilket jag tror på.

Sverige drabbades av rysshatet tidigt och tror idag att enda medicinen heter NATO som styrs av USA och CIA som knappast är fredliga. Mystiska krafter verkar smyga i kulisserna. Hoppas ni lär er något.

***

Ingen av mina döttrar eller 7 barnbarn är födda i Sverige, men trots detta talar de svenska och en massa andra språk och har de svenska pass att resa runt med och tror de är svenskar av olika anledningar, fast de är bara världsmedborgare och människor. Mina barnbarn har franska pappor som de och jag är glada för.

Mina döttrars morfar, JK, dvs min lettiske svärfar var född i Livland 1913 som då var del av Ryssland. JK gick till sjöss redan 1927! JKs fartyg gick på en mina i Stilla havet 1941, men han överlevde, som tur är, så jag kan skriva detta 2024! JK lyckades ta sig tillbaka till England och hade turen att mönstra på en båt som passerade "spärren" in till Sverige och Göteborg 1942, där JK träffade sin blivande fru, min svärmor.

Letter var inte populära i Sverige 1946 och det fanns planer att deportera (!) alla letter i Sverige till Sovjetunionen, den s.k, "baltutlämningen", när helgalna svenska myndigheter och politiker beslöt 1945/6 att lettiska politiska flyktingar skulle stoppas i svenska koncentrationsläger och sändas till Stalins Sovjetunionen, men JK var då gift med en svenska och hade två barn och klarade sig. Och JK var ingen flykting, Han var bara en lettisk sjöman som en dag inte kunde åka hem till sin familj, när han var i Göteborg. Vilken tur han hade!

***

Mina döttrars farfar, SB, var född i Kalmar påskdagen 1916, när irländarna gjorde uppror och blev slagna av engelska armén. SB cyklade runt i Europa somrarna 1935/8 för att på plats observera vad som hände där, som min pappa berättade för mig sedan. SB dog ung redan 1969.

Den enda riktiga, levande svensken född i Sverige i denna historia är jag, som lämnade Sverige och dubbelmoralen och lokalhistorieförfalskningen där redan 1971 efter studier, fullföljd värnplikt och betalda skatter. Det var det bästa jag gjort.

Kosmopolitism är bra för hälsan, t.ex, att förbättra människors sätt att leva och veta vad som hänt! Jag gör inte videoföreställningar, eftersom de tar tid att titta på. Jag gillar skriftliga besked att läsa som min hemsida. Ni kan kopiera vad jag meddelar och säga/tycka att jag ljuger. Jag svarar alltid. Mina fyra år i Japan, alla mina år i Egypten, Ukraina, Sachsen och Frankrike och korta besök i andra länder har lärt mig hur lika vi alla människor är trots uppväxt fattigt eller rikt i väst, öst och syd.

*** 

Jag är inte ensam att skriva om historien. Olivier Wieviorka har 2024 gjort det på 1027 sidor i "Histoire totale de la seconde guerre mondiale". Olivier har tydligen inte läst min version nedan. Olivier skriver att mellan 5 och 6 millioner judar mördades under andra världskriget och glömmer att det bara fanns 530.000 judar i Tyskland 1939, och att de flesta överlevde, etc. Olivier tror att judar mördades i Buchenwald, Thüringen, fast det var ett fängelse för tyska politiska fångar, där folk svälte ihjäl 1945, när matförsörjningen kollapsade. Och Olivier har inte besökt koncentrationslägret i Freiberg i. Sa., där 1.000 judinnor anlände 1944 att arbeta i rustningsindustrin, osv. Jag rekommenderar historiker att resa runt och träffa folk som jag, för att få reda på vad som hänt.

***

Om ni undrar varför jag inte skriver mycket om kvinnor, är anledningen enkel. Alla de 30+ kvinnor jag älskat har antingen lämnat mig, eller slutat älska mig, eller bara åkt iväg utan ett ord, eller dött, eller jag själv tröttnade på dem, osv. Det är bara en del av livet och historien och inget att skriva om!

Jag är ju borgerligt fostrad, där man inte knullar runt hur som helst som andra fattiga stackare, och jag lever rikt idag och lär fortfarande enligt borgerlighetens oskrivna regler. Dessa är mycket enkla.

1. Studera historia, utbilda dig och skaffa dig ett yrke som du kan leva på.

2. Arbeta bara mot hederlig betalning och gör ett bra jobb utan fusk.

3. Respektera alla människor.

4. Lev sunt och konfessionslöst, dvs ät nyttig mat och undvik religiöst trams.

5. Undvik bråk, krig och elände.

Vi borgare är därför konservativa, dvs litar på det goda, riktiga vi lärt oss.

Var goda och läs vidare, om ni orkar!

 

Jag är född 28 april 1946 på planeten Jorden som är medelpunkten i hela oändliga Universum/rymden! Det ni, nu vet ni det!!

Ni tror nog också att ni lever, pga Solen skiner, även om ni inte vet varför Solen skiner.

***

Jorden (Universums centrum!)

Jorden, där vi alla människor lever, är enligt min uppfattning en helt stilla, roterande urgammal, klotformad, 70+% vattentäckt himlakropp i hela Universums centrum/medelpunkt, som bara roterar/snurrar kring sig själv 360°/24 timmar och lutande mot Solen, vilket är lätt att konstatera genom att använda sina egna ögon och titta i skyn på Solen, Månen, planeterna och stjärnorna där ute i Universum, som passerar förbi på olika avstånd och i olika riktningar, planeten Mars, t.ex.

Alla vi människor lever i ett gränsskikt! Fötterna står på marken och huvudena finns uppe i atmosfären som inandas via mun och näsa.

Jorden kom till för länge sedan - 5.000 millioner år ? - ur ett gasmoln i Universums centrum, där alla grundämnen fanns, som sedan bildade en hård kärna i botten med ett vattenskikt/havet och en atmosfär/luften högst ovanpå precis som idag.

***

Jorden hade turen att befinna sig på rätt avstånd från Solen, så att Jordens hela hav aldrig frös till is. Annars hade Jorden varit som Mimas, en av Saturnus månar som fortfarande är helt täckt av is ovanpå ett hav som täcker hela Mimas. Med ett hyggligt teleskop kan du se Mimas! Det är en helt vit ismåne som alltså rör sig runt planeten Saturnus!

Använd ett teleskop som en av mina döttrar. Det är bara att titta ... och tänka.

Ibland är det natt, ibland dag, eftersom Jorden snurrar 360°/24 timmar. Och sedan är det årstider, eftersom Jorden lutar, när Solen roterar kring den på ett år! Det fattar du väl? Solens fotoner sprids sedan i Jordens atmosfär och skapar ett gott klimatJorden. Eller tror du som dumhuvuden på tefat från Mars, gudar från himmelen och utomjordingar som Jesus eller att det är Jorden som susar runt Solen? Har du inte sett att Solen går upp och ner varje dag sett från Jorden som bara roterar runt sina poler?

***

Jordens rikaste person enligt egen uppgift och media 2024 kallar sig Elon MusX som äger Space X, Corp. X (ex Twitter) och säljer Texla batteribilar!

Space X erbjuder resor (!!) till planeten Mars, men har annars bara en kund (NAXA), X är ett socialt forum med 600.000 betalande medlemmar som twixtrar till varandra för US$ 10:-/månad och Texla tillverkar skrotbilar som går på ett batteri som måste laddas. Musk har tydligen fem barn, alla pojkar, med olika fruar och är idag ogift enligt oklara uppgifter. Han ser ut som en värsta C-skådis och är ett sorgligt skämt betald av NASA. MusX är en ren bedragare/skojare enligt min mening.

***

Jorden är alltså hela Universums medel/nollpunkt med levande människor och viss civilisation, men den är rätt svår att hitta i Världsrymden, Cosmos eller Universum.

En observatör på planeterna Mars eller Venus kan bara se Jorden som en liten blå av Solen (se nedan) upplyst "stjärna", men är observatören på Saturnus är vår planet Jorden en liten obetydlig blå pixelprick i svarta rymden och eventuella utomjordingar från andra Solsystem har ingen chans att hitta oss, där vi inte gömmer oss, om de skulle komma på idén åka runt att leta. Det är absolut ingen fara att Jorden kommer att invaderas av utomjordingar!

Jag vet att en massa folk tror att Jorden kretsar runt Solen under ett år, men det anser jag är fel. Det är tvärtom!

Det finns astrofysiker som tror att de kan hitta andra planeter som Jorden med liv av olika slag i Universum genom att söka efter elektromagntiska signaler som dessa planeter antas sänder ut. De har inte fattat att ingen vettig person på Jorden sitter och tjuvlyssnar efter signaler från fjärran, utomjordiska civilisationer, eftersom dessa signaler aldrig kan komma fram till oss inom rimlig tid! Vi är ensamma i hela Universum! Tänk att det skall vara så svårt att fatta!

*** 

Månen

Månen rör sig i en ring runt Universums medelpunkt Jorden. Det tar en månad.

En dag/natt på Månen är 14 Jorddagar/nätter lång, dvs på Månen ses Solen gå upp och ner var 14e Jorddag, om man är där.

Folk tror att man kan besöka Månen och titta på Solen och att det har gjorts av amerikaner, mha NAXA (ett rymdbolag), när Solen skiner på dem där, för annars är det ju mörkt hela dagen på Månen!

Okunniga/dumma människor tror att amerikaner kan flyga till Månen, eftersom de har sett det på TV 1969, men det var bara en amerikansk film med skådespelare som lurade folk. Typiskt amerikanskt!

Ingen människa har besökt Månen.

Det går inte återvända från Månen och landa på Jorden igen. Rymdresor i Universum är alltid enkel resa utan retur till Jorden och görs bäst med robotar utan mellanlandningar. Det var faktiskt en rysk raket som kraschade på Månen ffg 12 september 1959.

Månen är på ytan bara regolith, som skapats, när asteroider och kometer kraschat på Månen. Det går naturligtvis idag inte att leva på Månen som saknar luft och vatten! Och de här amerikanerna som hoppade runt på Månen 1969+ gjorde det i en Hollywood filmstudio på Jorden!

Temperaturen på Månen är 200° C på dagen och -200° C på natten.

Temperaturen på Månens baksida är -200° C hela tiden.

***

 

Starta Ditt nya liv på Månen 2127

Där Solen idag skiner rätt ner 90°Månen är det 200° C kokhett i regolithen, men i skuggan, och där det inte skiner sol alls, är det bara -200° C iskallt. Bästa stället på Månen är därför månens Nord- och Sydpoler, där Solen alltid skiner vid 45° vinkel och där det är behagliga 20° C dygnet runt halvårsvis!

Det är där NAXA/EXA/Elox MusX och deras experter tänker landa 2027 och slå upp ett lufttätt rymdtält med ett starkt tak som kan motstå, när det regnar meteoriter. Vilka skojare!

Sedan är det hur lätt som helst för jordborna i tältet! Vatten finns 100 meter under regolithen, luft/syre tillverkas av/frigörs från regolithen med patenterade metoder och energi tas från solpaneler. Liv startas med frön och bakterier som man har med sig och planterar i regolithen och sprider i tältluften.

2127 kan 100.000 jordbor bo där! Sedan är det bara att släppa ut luften och vattnet på Månen och packa ihop tältet!

Det är hur lätt som helst att lura jordbor med allt möjligt! Samma med Solen! Titta bara hur den skiner!

***

Solen (1)

består av en massa atomer, sannolikt mest väte och helium, under enormt tryck och hög temperatur men i flytande form, dvs vätska. När Solen och objektet A skapades i Universum, vet vi inte, men troligtvis skedde det precis som med Jorden.

Solen skapades alltså ur ett gasmoln av väte/helium atomer i Universum som kondenserades och förtätades, pga gravitation, och är alltid i flytande vätskeform! En dag fussionerade denna himlakropp, dvs tog eld, och började sända ut fotoner/energi i Universum. Vårt Solsystem bildades!

Hur en enorm, globformad droppe av flytande väte/helium i vakuum i Universum kan fussionera är oförklarat 2024!

 

Varför skiner Solen?

Det finns astrofysiska idioter som tror att att det är hydrostatisk vätskejämvikt inne i Solen, där konvektiva rörelser uppstår, dvs fussionsenergin i solens flytande centrum transporteras upp till den flytande solytan och blir där fotoner som lyser upp omgivningen, men det finns ingen som kan förklara det!

Enligt vissa experter som jag litar på händer detta i ofta i vår egen galax Vintergatan med milliarder solar. Det är bara att titta. Nya solar skapas naturligtvis hela tiden i Universum, även om ingen fattar hur och varför!

Men så kan det inte fortsätta!

När vanliga solars atomer en dag slutar att fussionera, slocknar naturligtvis Solen och kollapsar ihop till ett Svart Hål (Black Hole) i Universum, där alla atomer staplas ihop pga gravitation med ökad täthet med allt mindre volym som ingen kan se. Ett nytt fenomen skapas i Universum! Mörk, osynlig, massa av okänd typ eller materia!

 

Solen (2)

Solen rör sig i rymden i en ring kring Jorden, precis som Månen! Det tar ett år! Solen roterar samtidigt runt sina poler vilket bekräftas av observation av fläckar på Solen. Det är bara att titta!

Ett annat, okänt objekt, A, i Universum rör sig samtidigt kring Solen med Jorden, roterande runt sina poler men annars helt stilla imellan sig, om ni fattar vad jag menar?

Sett från Jorden rör sig/snurrar Solen under ett år runt Jorden som själv bara roterar 360°/24 timmar stilla i Universums centrum runt sin axel mellan jordpolerna.

Det andra objektet A roterar alltså också kring Jorden och Solen. Var A befinner sig i Universum är oklart för mig, men A existerar enligt min uppfattning! Min vän Simon Shack tror att objekt A är planeten Mars:

"In short, Simon shows that our planet Jorden does not revolve around the Sun. But instead, Jorden is located at the center of a binary system comprised of the Sun and Mars. These move around each other in what are described as intersecting orbits. At the same time, the Sun orbits Jorden, while all the other planets orbit the Sun. All the while, Jorden moves at a relative snail's pace spinning its way around its own 25344-year orbit."

Varför inte?

***

Dark Matter

Den mörka, osynliga materien med minimal volym men enorm täthet och gravitationskraft är kanske vad som håller ihop hela Vintergatan och hela Universum sedan begynnelsen? Framtida forskare får fundera på det.

***

 

Tillbaka till Solen och objekt A!

Ingen vet Solens och objekt As massor och densiteter eller vad som sker där nere inne i dem, utom att Solen på ytan producerar ljus - fotoner - ljusenergipartiklar/qvanta, som flyger iväg ut i Universum med ljusets hastighet. Ingen vet något om Solen utom jag, som bara ser Solen gå upp varje morgon i mitt fönster med utsikt över Medelhavet, tills jag dör.

När Solens fotoner träffar Månen lyser de inte bara upp Månen utan värmer även regolithen där. En massa andra människor än jag har helt andra uppfattningar om vad solsken är.

Månsken som ses på Jorden är bara studsande, gamla fotoner! Samma händer med fotoner som träffar Jorden direkt. Fotoner som träffar dig på badstranden eller i skidbacken är energi/värme som orsakar solbränna eller aktiverar din kropp på andra sätt.

Fotoner som hamnar i dina ögon på Jorden sänder en signal till din hjärna att Solen skiner, och att du kan se det! Gör du inte det, är du blind! När fotonen avgett all sin energi upphör den att existera!

Varje pojke eller flicka som fått ett förstoringsglas vet att det kan användas att fokusera fotoner att tutta eld på saker. Förklara det, om ni kan!

***

 

Ljuset/fotonerna

För att bli Nobelpristagare i fysik måste man hävda att ljuset/fotonerna är både pyttesmå partiklar och tredimensionella vågor, dvs två olika fenomen i samma ögonblick i tid och rum, och att de kan reflekteras i en spegel, polariseras i ett filter och fokuseras med ett förstoringsglas.

Hur en ljuspartikel/foton kan studsa mot en spegel, hur en ljusvåg kan polariseras i ett filter och kan fokuseras av ett förstoringsglas utan att förlora en del av sin energi och helt ändra karaktär, har aldrig förklarats!

Fotoner är bara ljuspartiqlar som skapas inne Solen. De har tydligen ingen massa utan är viktlösa och bara energi som rör sig med ljusets hastighet. Osv!

Se där, nu har du redan lärt dig något nytt och oförklarat!

***

 

Planeterna Venus och Mars

Planeterna rör sig runt Solen och kan studeras, mha kikare och teleskop. Vad du ser är alltså fotoner från Solen som studsat mot planeterna och sedan hamnar i dina ögon!

 

Venus

Den närmaste planeten är Venus, som har en stekhet, dimmig atmosfär av koldioxid och kväveoxid utan luft, som vid ytan är 400°C. Trycket där är högt, kanske 90+ jordatmosfärer. Sikten är nästan noll. Inget biologiskt liv har siktats någonstans i, på och ovan marken där.

 

Mars

Näst närmaste planet är Mars som NAXA, Musk & Co har besökt, säger de. Mars har en ytterst tunn atmosfär utan luft och är svinkall vid ytan! -80°C i snitt på dagen. En dag på Mars är nästan som på Jorden, eftersom planeten Mars roterar 360°/24.6 timmar. Mars är bara landyta som liknar Jordens öknar. Det finns inga spår av gamla hav, oceaner, vatten eller sjöar där.

Inget vatten har hittats på dessa planeter. Men astrobiologer tror att det finns biologiskt liv på dem ändå, vilket måste undersökas med rymdresor dit.

Olika rymdforskningsorganisationer anger att de landat elterrängbilar (!!) på Mars som kan köra runt i ökenkylan på dagarna och ta bilder av naturen där utan att frysa ihop eller samman under nätterna. Marsbilarna laddas mha solpaneler. Bilderna finns på Internet. De är 100% förfalskade. Tidigare trodde man att bemannade tefat från Mars besökte oss. Trams alltsammans förstås!

***

Enligt Nicolas Mangold, (Le Monde 8/9 maj 2024) chef hos CNRS, Nantes, Frankrike, bestod planeten Mars för 3.5/6 millarder år sedan av en torr kontinent med berg omgiven av en våt ocean med havsbotten och djup under en atmosfär full med luft! Mars var då rätt lik Jorden idag! Men sedan dunstade allt vatten bort och luften försvann och Mars blev en kall, torr öken!

Men enligt Nicolas Mangold har NASA/ESA varit på Mars och borrat i den gamla havsbotten där och vi väntar bara på att borrproverna sänds tillbaka till Jorden för analys.

***

 

Stjärnor, solar och galaxer

Stjärnorna är bara andra solar utanför vårt planetsolsystem. Vår galax Vintergatan har millioner solar, vars planetsystem nu skall undersökas, även om det kommer att ta tid! Mellan galaxerna, stjärnorna och solarna i rymden finns faktiskt damm, gasmolekyler och atomer som kan filmas. Men det är också allt.

***

Universum

Utanför Jorden finns ett Universum. Det är oändligt stort utan början och slut, dvs större än alla sina delar och fullt med solar som sänder ut fotoner som till sist hamnar i dina ögon, så du kan studera Universum!

 ***

 

Biologiskt liv på Jorden

finns bara på Jorden!

Det handlar om människor, däggdjur, fåglar och fiskar, träd och blommor, mikroorganismer som bakterier och virus, osv!

Hur det Livet har uppstått är oförklarat 2024!

Själv tror jag biologiskt liv på Jorden har startat på havsbottens skyddade miljö i gränsskiktet havsbotten/havsvatten för mer än 10 millioner år sedan. Efter ett tag - 9,5 millioner år uppstod levande djur av olika slag som efter ytterligare tid gick upp i luften på land och senare blev apor som utvecklades till oss människor, osv! Det tog en massa tid!

Astrobiologer som letar efter intelligent liv i Universum slösar bort sina liv! Enklare är bara att dyka och studera havsbotten på Jorden, om man nu kan det. NAXA som ljuger om allt om rymden sedan starten 1958, kan det inte! NASA är bara bra på att publicera falska filmer och bilder av olika ting i universum, mha Hollywood!

Jag som vet en del, förklarar mer nedan.

***

För 190 millioner år sedan var Jorden tydligen mest ~70% täckt av vatten som idag, och det fanns bara en torrskodd kontinent ~30% av jorden i djupa oceanen/vattnet, resterande 70%. Det var början på Jura-tiden. Oceanen var full av liv, där vissa arter krupit upp på fasta, torra land/kontinenten - dinosaurier - som sedan dog ut där!

Hur livet i oceanens vatten uppstod som resulterade i dinosaurier, mm, är som sagt ett ouppklarat mysterium 2024.

Kometer och asteroider från rymden plumsade ner i oceanen med jämna mellanrum under milliarder år! Kanske tunga vattenmolekyler - deuterium - lyckades bilda proteinmolekyler/celler som blev livets dinosauriernas grundstenar?

Ingen vet!

En annan idé, som jag tror på, är att under 54 millioner år sprack kontinenten i tektoniska bitar, pga vulkanutbrott, mm, som blev världsdelar och nya kontinenter som Afrika, Amerika, Antarktis, Asien, Australien och Europa som krockade med varandra, så att bergskedjor och havsdjup uppstod och sedan var Jura-tiden slut, klimatet ändrades och livet på torra land kom igång för cirka 130 millioner år sedan och dinosaurierna dog, som sagt, ut! Det var länge sedan. Hur Jorden såg ut tidigare vet ingen!

Liv behöver bara jord (en kontinent), vatten (en ocean), luft (en atmosfär) och solljus (fotoner som kommer från Solen) och dessa fyra ämnen finns bara hos oss på Jorden, så vi människor är, som tur är, helt ensamma i Universum är min enkla slutsats. Du har tur som läser detta!

***

Mellan Afrika och Europa bildades Medelhavet. Atlanten uppstod mellan Europa/Afrika och Amerika och Stilla Havet uppstod mellan Asien och Amerika. Australien blev en ö mellan Stilla Havet och Indiska oceanen, osv.

Själva Jorden och Solen i galaxen Vintergatan (the Milky Way på engelska) med sina milliarder solar med planeter är tusentals millioner år äldre och uppstod i Universum, som alltid har existerat, dvs ingen Big Bang någonsin! Och speciellt ingen Gud med sina profeter av alla slag, som uppfanns av människor för ett par tusen år sedan! Vem vet?

***

Jag har sedan min ungdom varit intresserad av fysik och tror inte det minsta på olika pyttesmå elementärpartiqlar med massa (tyngd/vikt), hastighet, spinn och lutning som blir quarkar, mm, eller enorma qalaxer och qusarer i ett oändligt Universum.

De är mycket påhitt av partiqelfysiqer och astrofysiqer, anser jag. Jag anser som sagt inte heller att qåvid-viruset (eller hur det stavas) 2024 existerar, mm. Mycket är ren bluff, som vanligt!

När jag var liten fanns det bara tre elementärpartiqlar - protoner, neutroner och elektroner!

En proton och neutron består numera av tre nya partiqlar - quarkar - som är osynliga. Det finns idag nio olika quarkar.

All materia i Universum är atomer som består av protoner, neutroner omgivna av elektroner! Majoriteten av materien i universum är (A) väteatomer med 1 proton och (B) heliumatomer med 2 protoner från olika solar.

***

Uran är en metall vars atom har 92 protoner och ett stort antal neutroner, t.ex. 143 eller 146, i sin atomkärna. Den lättare uranvarianten (U235) kan explodera i en atombomb, om metallen komprimeras till dubbla tätheten (!!), sa experter som Einstein och Oppenheimer 1945, men det var och är rent trams, dvs lögn. Den tyngre uranvarianten (U238) är rätt ofarlig, även om den kan omvandlas till plutonium, mm, om extra protoner sätts in i kärnan, bla, bla, bla.

***

Protonerna och neutronerna i all materia i Universum hålls samman av fyra olika krafter - (1) gravitationskraften, (2) elektromagnetiska kraften, de (3) svaga och (4) starka nukleärkrafterna, mha av en mängd andra osynliga partiqlar! Gravitationskraften gör att objekt/materia med massa attraheras till varandra, mha gravitonpartiqlar som ingen har sett!

***

Idag finns det 100-tals andra osynliga partiqlar som upptäckts och inte har setts av fysiker som blivit Nobelpristagare utsedda av svenska kungliga vetenskapsakademins fysiker för det. Folk tror på det!! Det gör inte jag!

 

***

Själv tror jag att mänsklighetens (och religionernas) historia började kanske bara omkring 20 000 f.Kr. på ön Atlantis i nuvarande Medelhavet, numera långt under vatten. Vilken överraskning!

Tusentals andra 'experter' tror/anser helt annorlunda naturligtvis.

Jag tror inte 2024 automatiskt på 'experter' och deras 'historier'. Eftersom jag inte vet mycket vad som hände och händer. Men man kan ju fundera och använda sitt sunda förnuft!

Människor som du och jag, homo sapiens eller en av dess arter, hade sannolikt utvandrat från Afrika betydligt tidigare - millioner år - och spritt sig ända bort till Sydamerika, Japan, Australien och Stilla Havets öar men ... levde fortfarande primitivt överallt i olika grupper som sysslade med jakt, fiske, samla bär, skaffa barn, fundera på vad livet är, mm. Jag antar att deras liv var fredligt och att KRIG inte existerade. Jag är släkt med allesammans!

***

Den sista istiden startade cirka 50 000 f.Kr. och hela norra och södra halvkloten ovanför 45° N och S var täckta med kilometertjocka glaciärer. Man har borrat i glaciärer på Grönland och Antarktis och analyserat hur isen uppstod under tiden och hur marken under glaciären var. Det är bara att titta! Glaciärerna är ju fortfarande där, fastän de är mindre idag. Imorgon blir de nog större igen?

Där i glaciärerna hade några % av Jordens vatten samlats. För 21 000 år sedan var sista istiden som värst. Då låg kanske havsnivån 140 meter under den nuvarande och Nordsjön var helt torr och Östersjön en liten insjö i Skandinaviska alperna! Fram till för 8.000 år sedan (~6.000 f.Kr) skedde en avsmältning av glaciärerna och havsnivån steg 130 meter, alltså 10 meter under nuvarande havsnivå.

Havsnivån har sjunkit och stigit under tidens gång och Medelhavet har varit en insjö avstängd från havet vid Gibraltarsund i väst. Det har nog skett vid tidigare istider. Även Berings sund mellan Alaska och Sibiren var torrlagt och folk kunde vandra över till Amerika under 20 000 år! Människorna på Jorden hade det tufft. Det var kallt överallt! Vattnet i Medelhavet dunstade trots detta bort under tusentals år och blev glaciärer och vattenytan sjönk betydligt och salthalten steg och till slut var Medelhavet tre mindre sjöar, vars ytor låg 1.500-2.000 meter under havsytan idag enligt kartbilderna nedan. I väster låg Gibraltarsjön som fylldes på med sötvatten från Rhône-floden, som störtade ner i sjön från smältande glaciärer i norr. Sötvatten flöt på ytan där precis som idag.

Karta med Gibraltarsjön 2 000 meter under havsytan och landförbindelse mellan Tunisien och Italien 10000-4000 f.Kr. Malta var ett högt berg, etc.

För att komma ner till varma sjöstranden fick människorna, homosapiens, klättra ner från omgivande högland.

***

Jag bor ju sedan 1980 i staden Beausoleil 80 meter ovanför Monaco med god utsikt över Medelhavet. Hade jag bott där 6.000 f.Kr. hade jag fått gå ner >2.000 meter för att bada! Men vilken utsikt jag hade haft över Gibraltarsjön bort till Korsika, vars historia nog bekräftar mina teorier.

Vi som besökt salta Döda havet mellan Israel, Palestina och Jordanien vet hur det känns att gå ner till saltsjöar ... under havsytan.

Floder från smältande glaciärer i norr och Nilen och andra floder i syd fyllde på sjöarna med sötvatten. Det uppstod balans mellan påfyllning och avdunstning under tusentals år. Den globala uppvärmningen var i full fart! Den östra sjön var den största och kallades Atlanten och mitt i den låg ön Atlantis som Wikipedia tror är en uppfunnen myt.

Karta med antika Atlanten 2 000 meter under havsytan och ön Atlantis mellan Libyen och Grekland 10 000-4 000 f.Kr

Ön Atlantis var täckt av sediment och metallklumpar inkl. guld som bildats under millioner år, när ön tidigare var under havsytan. När frysande homosapiens anlände dit cirka 15.000 f.Kr. från Afrika i söder och Grekland/Europa i norr var det rena paradiset. Klimatet var fantastiskt. Temperaturen var behaglig året runt. Allt växte i den rika jorden. Sjön/havet - Atlanten - runt omkring var fylld med fisk i toppskiktet med sötvatten eller där Nilen, Po och Svartahavsfloden mynnade. Metaller, järn, koppar, silver, guld, fanns överallt i marken som tidigare varit havsbotten. Det var där på ön Atlantis och vid de branta kusterna i norr och syd som vi människor under hela 10.000 år - en rätt lång tid - lärde oss jordbruk, hantera metaller, väva tyg, tillverka verktyg, bygga båtar, hus i trä och tempel i sten, mm, på de frigjorda, bördiga markerna. Livet på Atlantis var som på ön Island 25.000 år senare i Nordatlanten.

Man startade som jordbrukare, jägare och fiskare. Man hade boskap, grisar, höns och hästar och slapp jaga. Havet var fullt av fisk och i luften fanns fåglar att fånga. Man kunde civilisera sig i lugn och ro. Lära sig skriva (hieroglyfer), läsa och räkna. Det var ett MIRAKEL. Efter ett par tusen år var Atlantis bebyggd med städer och tempel som fortfarande finns kvar idag 2024 - men 1.500 meter under vatten!

***

Atlantis hade nog kontakt med grekiska staden Ur-Athen som låg där Svartahavs-floden störtade ner i Atlanten i norr och med egyptiska Ur-Heliopolis vid Nilen som störtade ner i Atlanten i söder. Kanske ett Ur-Rom/Venedig fanns vid Po-mynningen.

Atlantis urbefolkning (berber och morer) var bara vanliga människor som trodde på tomtar och troll à la svenska samer 5.000 år senare. Men de visste att överleva och civilisera sig!

***

En dag cirka 3.800 f.Kr. tog den mänskliga civilisationen på Atlantis slut. Klimatförändring! Jorden hade blivit varmare och glaciärerna började smälta, havsytan steg igen och barriären vid Gibraltarsund kom under vatten och bröts upp och hela Medelhavet fylldes på med salt havsvatten igen.

Det gick rätt snabbt. Ingen Greta eller Jesus fanns att varna oss för den syndafloden.

Och Atlantis kom 1.500 meter under vatten och hela befolkningen fick fly. Korsika blev en egen ö. Rubb och stubb försvann under vatten. Platon och Herodotus har senare beskrivit katastrofen som hundratals andra liknande översvämningsmyter handlar om. Noah tog sin ark och seglade till Libanon och blev fenicier. Grekerna flydde norrut, där deras berg blev en massa öar. Cypern blev en annan ö. Hela norra Egypten kom under vatten och egyptierna där flydde söderut upp i Nildalen till södra Egypten mellan Luxor och Assuan och där kunde Atlantisflyktingarna snabbt starta igen med sina hieroglyfer!

Det antika Egypten vi känner idag fick en rivstart m.h.a. alla överlevande experter som flytt från Atlantis 3.800 f.Kr.

***

Man uppfann tyvärr också KRIG (och terrorism och våld) som sätt att lösa konflikter. Andra flyktingar var sumerer och hettiter och de - grekerna och romarna - som flydde till Libyen i söder och byggde alla städer med tempel och teatrar där vid den blomstrande nordafrikanska kusten full av skogar och djur som sedan förstördes av arabiska invandrare 700 e.Kr. och klimatförändringar. Korsikanerna flydde upp till toppen av sitt berg som blev en ö, där de kunde bo!

Vid Bosporen översvämmades Svarta havet och folken där fick fly norrut till Ungern, Lettland och Finland.

Svenskarna vandrade in där inlandsisen smälte över Skandinavien och Finland, vilket tog flera tusen år.

Men Atlantis urbefolkning finns kvar i Afrika! Berber och morer som flyttade högt upp från havet till sina berg, där de bor idag. Fast de flesta har ju flyttat vidare.

***

En ny värld hade skapats. Det Medelhavet vi känner idag och som jag har utsikt över varje dag. Det är inte jag som funderat ut ovan utan CF. Naturligtvis bör det verifieras av arkeologer, geologer, meteorologer, oceanografer, limnologer och experter av alla slag.

Det borde vara ganska lätt att undersöka havsbotten där Atlantis antas ligga med japanska Remote Operated Vehicles, ROV, som kan dyka och fotografera på 2.000 meters djup. Men det görs ej!

Det vore intressant att veta hur salt vattnet var i Gibraltarsjön och den antika Atlanten, när ytan var som lägst, 20% salt i botten men alltid sött vid ytan?

***

Om nu en dag världen som vi känner 2024/46 går under i en ny, löjlig klimatkatastrof är det inget att oroa sig över. Mänskligheten bara startar på nytt. Som i övre Egypten 3 800 f.Kr., dvs för bara ~6;000 år sedan.

Den egyptiska civilisationen med sina faraoner, gravar och pyramider gick sedan under efter flera tusen år och en ny civilisation blomstrade kring Aten och Akropolis och nya marmortempel ett tag med sina KRIG, innan den också gick under. Världen styrdes ett tag från Roms sju kullar med nya KRIG, vilket slutade med pannkaka och efter ett tag byggdes nya städer, där makthavare av olika slag kunde bestämma och skriva sina historier, mha KRIG! Tyvärr har vi inte lärt oss så mycket av det 2024.

Men grekerna observerade tidigt i himmelen att Jorden var en planet som roterade kring sina två poler på 24 timmar och kring Solen på ett år verkade det (fast det är tvärtom) och att Månen roterade kring Jorden på fyra veckor, att det fanns andra planeter som roterade kring Solen i ett Solsystem. Senare upptäckte man att andra månar också roterade kring planeterna, att det fanns millioner andra solsystem i en galax som fick namnet Vintergatan, och att det fanns millioner andra galaxer i Universum. Sedan hittade man på att Universum uppstod i en Stor Smäll, vilket jag inte tror på.

***

Jesus

År 0 föddes nämligen Jesus i Mellersta Östern som var del av romerska riket på Jorden (runt Medelhavet) och en ny tid startade, har jag hört i folkskolan! Jesus var ingen profet utom en utomjording och Guds son och Gud i Himlen hade startat eller skapat (?) hela Universum litet tidigare, sägs det enligt Jesus. Jaha! För att övertyga folk upplivade Jesus döda, osv. Stackars Jesus slutade sedan sitt korta liv uppspikad på ett kors! Fast Jesus 12 lärjungar spred hans märkliga budskap - kristendomen - i alla riktningar. Sverige var det land i Europa som blev kristet sist.

Det tog 500 år för kristendomen att bli en religion och romerska rikets statsreligion, vilket blev slutet på hela romerska riket.

***

Muhammed

En annan, ny guds profet Muhammed dök sedan upp med en ny religion, islam, och på den vägen är det. En religion är bara ett system för gudadyrkan, varför nu det skall vara nödvändigt? Gudar finns ju inte. Muhammed är trots detta rätt populär 2024!

***

Tillbaka till Korsika som efter ett tag blev en del av republiken Genua som bara var intresserat av handel och sjöfart. Genua hade ingen armé eller örlogsflotta och överlät försvaret av Korsikas hamnar till kungen av Frankrike. Korsikanerna fick annars sköta sig själva. Men Genua hade en handelsflotta!

Genua var därför tidigt upptaget med sina hamnar/utposter ända borta i Svarta havetKrim och i Azov-sjön, som man krigar om 2024, dvs i nationen eller landet Ukraina som inte fanns då eller senare. Ukraina och dess folk, språk och historia bara uppfanns senare (1992?) av USA/CIA, så man kunde kriga om det.

***

När Italien enades under 1700-talet, så sålde Genua hela Korsika till Frankrike 1768. Korsika hade hoppats bli ett självständigt land, men det skedde aldrig som tur var. Korsikanerna fick sköta sig själva, vilket de gör fortfarande 2024, dvs med våld och olagligheter. Ingen bryr sig!

Jag råkade arbeta i ryska Ukraina 1992/9 och byggde ett skepp där som blev halvfärdigt 1995. Jag bjöd in ett tiotal italienare från Genua att titta på det. De skulle senare färdigställa skeppet i Genua, vilket skedde efter att skutans skrov bogserats dit. Tänk vad man har varit med om! Skutan blev klar 28 april 1996, dvs på min 50-årsdag, så jag slapp bjuda in folk att fira den där. Jag firade istället min 60-årsdag 10 år senare med inbjudna gäster.

Denna min lilla webbsida/bok handlar om vad som hänt i Europa med start 1914. Jag vet att ingen kommer att bry sig om det. Men man vet ju aldrig. Jag hoppas mina barn och barnbarn i alla fall lär sig litet.

***

Idag är det 2024 och 110 år sedan en helt inkompetent, österrikisk, kejserlig tokstolle som ärvt makten startade första världskriget, och 85 år sedan en annan österrikisk, helt inkompetent, proletär galning/korpral startade andra världskriget, 76 år sedan det kalla kriget startade, 22 år sedan kriget mot terrorismen startade och 22 år sedan Sverige 2002 startade krig och sände soldater och sjömän (!) att kriga mot jihadister i Afghanistan för att flickor inte skulle kunna gå fredligt i skolan där. De svenska soldaterna uppmuntrade det afghanska, nationella motståndet och därmed jihadismen (som är en annan sak). Och det skall utredas 2024.

***

Det är hur lätt som helst att starta och slåss i olagliga KRIG om man får hjälp, det kostar litet men vissa tjänar massor med pengar på eländet där andra betalar. Att stoppa/vinna olagliga KRIG är mycket svårt och att skapa och starta fred är ännu svårare, kostar mycket och är en förlustaffär. Ingen vill betala.

Svenska skolor och media meddelar sina versioner av denna långa historia som inte överensstämmer med min personliga uppfattning av första och andra världskrigen och alla andra KRIG efteråt, t.o.m 2024 och hur FRED kan ordnas. Ni lär er säkert något nytt genom att läsa mig, hoppas jag.

Född 1946 har jag själv aktivt bevittnat händelserna sedan cirka 1956, men när jag gick i skolan 1953-1965 lärde vi oss ingenting om det som hänt 1914-1953: bara vad som passade vissa särintressen. Jag fick lära mig allt själv!

***

Den svenska skolan var urusel 1950 när det gällde modern historia.

Kung Gustaf I Vasa grundade Sverige 1523 som sedan missköttes av han själv och hans ättlingar under >500 år, dvs inte mycket hände. Vi fick lära oss att kung Gustav Adolf II stupade vid Lützen 1632, att kung Carl X Gustav dog ung i Göteborg 1680 efter att ha marscherat över de igenfrusna Bälten i Danmark, att kung Carl XII sköts/mördades vid Fredrikshald 1718 i Norge och kung Gustav III skötsOperan i Stockholm 1792 och att de var hjältar ... vad det nu skulle tjäna till? De var ju bara otrevliga, tråkiga, svenska envåldshärskare ... och media var inte på plats att rapportera korrekt.

***

Vad vi inte fick lära oss var att, t.ex., Gustav Adolf II och hans svenska knektar krigade för och mot betalning av Frankrike i enlighet med sju avtal på franska eller latin med start i Bärwalde 23 Januari 1631 och med slut i Stockholm 30 juni 1643. Det var stormakten Frankrike som bestämde och betalade och lilla Sveriges terrorister gjorde bara vad de blev tillsagda, dvs att ödelägga Tyskland (och min favoritstad Freiberg i.Sa där jag hade ett hus under 16 år) och säkra Frankrikes erövringar vid Rhenfloden (Elsass). Svenska GIIA generaler försökte två ggr runt 1640 ödelägga den sachsiska staden. Sedan blev det westfalisk fred 1648 och Sverige blev oberipligt del av Tyskland med besittningar där nere, där inga svenskar bodde!

Sedan fortsatte Sverige/CXG/CXII att ödelägga först Polen - CXG förstörde 188 städer, 81 borgar och 136 kyrkor och hans generaler stal det mesta av värde där, sedan CXII (den enväldige och enfaldige) i Danmark, Polen, Ryssland och Norge, t.o.m 1718. Sverige skulle erövra Kaspiska havet, etc. Mot betalning, förstås, men gick i konkurs. CXII var en riktigt, ogift förlorare som fick trösta sig med sina trumpojkar i sängen. Hans syster gifte sig med en tysk prins, etc.

GIII startade ett annat KRIG mot Ryssland och förlorade resten. Efter det hatar Sverige Ryssland! Gäller fortfarande 2024! Det kallas rysshat.

***

Jag härstammar från människor i Tjusts kustland, dvs nordöstra Småland och östra Östergötland, som år 500 e.Kr. producerade och smidde järn, när de inte fiskade i Östersjön och Finska Viken. I Finska Vikens kustland talade alla svenska och längst inne i den viken grundades på 1200-talet en svensk stad, Viborg, som numera är rysk sedan 1940. Det var slutet på Järnåldern. Resultatet blev yxor, hammare och kilar och det verkar som mina fiskande förfäder då byggde träbåtar med dem och startade Vikingatiden och att mina förfäder seglade österut till Viborg, Novgorod, Kiev, Bagdad och Bysans (Konstantinopel, Miklagård) och sålde grejorna där. Det är min stil. Det finns historiker 2024 som tror att vikingarna bedrev slavhandel, men det tror inte jag. Deras fartyg var helt enkelt inte byggda för det! Vikingarnas skepp var gjorda att fara runt med, fiska, handla och träffa folk. Så här kanske det gick till? 

***

Under Järnåldern och Vikingatiden trodde mina förfäder på asagudar som Oden, Tor, Frö & co!

Oden hade skapat Universum, Tor höll ordning på jorden med sin hammare och Frö ordnade befruktning att vi skulle föröka oss på jorden, osv. Det fungerade bra i flera hundra år. Det var en kopia på egyptiers, grekers och romares gudauppfattningar tidigare söderut. Under tiden (år 1100 ?) skapade kung Björn Svea rike som mina förfäder hjälpte till med ända bort till Viborg. Sedan blev det Medeltid och Danmark tog efter ett tag över Tjust.

Under Medeltiden ersattes asagudarna av en ny Gud - Herren - och hans son - Jesus - och - den Helige Ande.

Herren hade skapat Universum, Jesus förklarade ordningen på Jorden och den Helige Anden ordnade befruktning att vi skulle föröka oss på Jorden, osv. Det tog flera hundra år att få folk i Tjust att bli katolskt kristna under Påven i Rom, men så bara blev det.

Sedan tog kung GIVasa över det hela 1520 och Sverige blev en protestantisk stormakt, mha KRIG nere i Europa. Det tog slut 1718, då den svenska Frihetstiden startade och mina förfäder ett tag blev danska livegna i Tjust tills kung GIII ändrade på det.

***

Min farfars (Eric) farfars (en annan Eric) far Nils (1743-1820) och hans bröder och kusiner födda säg 1728-1744 i Tjust beslöt att bli sjömän under danska, holländska och franska skeppare att slippa det svenska/danska förtrycket och det fungerade bra. Nils flyttade till Bordeaux och Nantes i Frankrike och seglade därifrån över Atlanten till Nya Världen många gånger och runt i Västindien 1765/90.

Det var goda tider och Nils, min favoritsläkting, tjänade pengar, lärde sig navigera, segla och språk och att uppskatta vällagad mat, vackra kvinnor och goda viner. Livet som sjöman var mycket lärorikt. Man seglade västerut till Nya Världen och österut tillbaka till den gamla med kolonialvaror av olika slag. Böcker och tidningar hade man med sig. Slavhandel försiggick mellan Afrika och Amerika, men det var inte Nils biz! Enkel resa tog cirka en månad och var inte svår. Segelskeppen hade 2 eller 3 master och 10-15 mans besättning och kunde lasta 100-250 ton. Maten var god! Man hade grisar och höns med sig och havet runt ikring var fullt av fisk. Fåglar kunde man alltid fånga! Sjömännen kunde umgås med passagerarna. Man drack vin, dansade och sjöng ombord och umgicks civiliserat. Nils lärde sig massor. Min stil 2024!

***

När Nils var i Nya Världen skapades USA (Amerikas förenta stater) 1783. USA, dvs ett antal engelska områden/stater i östra Nordamerika förklarade sig självständiga från England, mha Frankrike. Det gick rätt bra och fria USA expanderade västerut genom att erövra land och döda urinvånare där, och skapa nya stater tom 1853. 1803 sålde Frankrike Louisiana till USA som plötsligt blev dubbelt så stort. Det fungerade bra tom 1861, då inbördeskrig bröt ut i USA, dvs man dödade varandra. Det gällde negerslaveriet, som USAs sydstater tyckte skulle behållas. Sydstaterna förlorade och negerslaveriet avskaffades i USA. USA blev senare ~1900 e.Kr, snabbt världens rikaste land som tänkte ta över hela världen enligt min uppfattning beskrivet i delar 1 ++ av min annorlunda Världshistoria, osv.

Men franska revolutionen bröt ut 1789. Nils seglade då hem till Tjust och blev kofferdistkapten i Östersjön ett tag, gick iland och gifte sig på gamla dar med en flicka från Västervik, fick 1800 ett barn Eric och blev bonde på Rödja utanför Gamleby - ett litet jordbruk som han köpt.

För första gången i sitt liv hade Nils en egen bostad! Nils arrenderade även herrgården Skramstad. Nils fick uppleva Napoleons uppgång och fall.

***

Napoleon var född på Korsika strax efter ön blev fransk och han engagerade sig för den första, franska republiken för att snabbt ta över den politiska och militära makten i Frankrike och kröna sig själv till kejsare där 1804. Han var sin mammas son och gjorde flera av sina bröder till kungar i riken som erövrades via krig, när han inte kunde gifta bort sina systrar till olika furstar. 1815 var den sagan slut, men under tiden hade Napoleon lyckats se till att en av hans fältmarskalker, fransosen J.B. Bernadotte blev svensk kung, KXIVJ, till Nils och sonen Erics glädje. Eric gillade Frankrike och författaren Victor Hugo som han säkert döpte två av fyra söner efter. Den äldste sonen hette Oscar och ärvde gården, den yngste var Karl som blev apotekare.

***

Eric, Hugo och Emma

Torpet Rödja såldes 1859, när Eric dog. Eric hade många barn och en son Hugo, som gifte sig med kyrkohedens i Gamleby dotter Emma, fortsatte som bonde på ett ställe han köpt på avbetalning, men gick i konkurs 1889 som sin bror Victor och en svåger (de kunde inte betala sina bankskulder, pga missväxt) och kastades på bar backe. Hugo dog sedan tidigt (av stress?) och änkan Emma fick flytta till Kalmar med alla sina barn, där Hugos och Emmas son, min farfar Eric, född 1878, blev bodbetjänt och senare köpman som sålde järn, yxor, hammare, spik och kilar som förfäderna 1400 år tidigare. Och det gick rätt bra. Eric gifte sig med Hanna som var sjömansdotter, vars pappa dött till sjöss i Östersjön en stormig natt.

Emma var mycket religiös, trodde att en protestantisk, luthersk Gud skapat Jorden och hade sänt utomjordingen Jesus dit, som tyckte att alla skulle vi tycka om varandra, när vi inte arbetade och uppfostrade barn, osv.

När Eric dog 1951 såldes järnhandeln och min pappa Staffan gjorde andra saker, där han flyttat till Stockholm och gift sig. Min mammas farfar (Sjögren) var byggmästare i Stockholm som gjort konkurs. Han blev sedan gårdfarihandlare och tog över ett gästgiveri i Halland.

***

Min pappa cyklade runt i Europa på 30-talet och noterade vad som hände. Han blev borgerlig anti-kommunist (Lenins/Stalins marxism-leninismen fungerade ju inte) och borgerlig anti-fascist (Hitlers och Mussolinis galna idéer fungerade ju inte heller). Min mamma India hade turen att ha fått en borgerlig uppfostran med språkresor till Tyskland, Frankrike och England.

De träffades augusti 1939 i Lund och veckan efter bröt andra världskriget ut. De gifte sig 1943, flyttade till Stockholm och fick tre barn. Jag är nummer 2.

En kväll i december 1950 berättade pappa Staffan ovan för mig efter aftonbön och undrade om jag trodde på gud. "Vad tror du själv", svarade jag. "Inte längre", svarade pappa. "Jag tror som du!" svarade fyraårige jag. Så löste vi den frågan och diskuterade den aldrig mer. Jag tror istället på Försynen, vad det nu kan vara?

***

Långt senare när jag arbetade/bodde i USA, England, Japan, Holland, Frankrike, Egypten, Ukraina och Sachsen och litet här och var annars, träffade jag trevliga personer som själva eller vars föräldrar eller mor/farföräldrar hade haft oturen att ha varit med i riktiga, olagliga KRIG som berättade om det.

Det öppnade mina ögon. Stämde det jag trodde sedan födseln eller var jag lurad av svenska folkskolans och olika särintressenas propaganda?

Historia skrivs oftast av vinnarna eller de som bestämmer och den kan manipuleras av politiska och andra skäl. Om historien är sann, vet man ej. 

***

När jag var liten på 1950-talet kunde KRIG bryta ut när som helst, trots att det var förbjudet sedan 1945. Vi barn uppfostrades därför att vara beredda.

Jag trodde att atombomber exploderat 1945 och att Sovjetunionen kunde attackera Sverige när som helst.

Numera vet jag att atombomber inte kan explodera, som jag förklarar i kapitel 8. Besök bara atombombsmuséerna i Hiroshima, Nagasaki (Japan) och Albuquerque, NM, USA, så fattar ni det själva.

Kärnvapen är bluff

Japan 2024 är beviset att jag har rätt! Inga atombomber exploderar, inget tredje världskrig bryter ut.

Japan är världens rikaste land utan falska kärnvapen men med säker kärnkraft sedan 1970-talet, när jag hade förmånen att leva och arbeta där. Japan bluffade 1945 med sin kapitulation för att stoppa 2a världskriget efter att ha atombombats, säger man, och bluffade 2011 med den s.k. Fukushima olyckan, där ett kärnkraftsverk gick sönder, säger man.

För att skrämma vanligt folk ljög man om farlig "radioaktiv strålning" som tog livet av folk! Bluff det med! För att inte förlora ansiktet och störa den sociala jämvikten kan japanerna 2024 inte erkänna dessa lögner!

***

Tidigare hade jag gjort min värnpliktsutbildning/tjänst 1965/70 bl.a. på Muskö att deltaga i framtida KRIG, dvs att försvara Sverige, dvs inte attackera andra länder och naturligtvis kapitulera för övermakt och inte slåss i onödan.

Mitt vapen var sjöminan. Den göms och när fienden passerar exploderar den. I Afghanistan kallas den IED - Improviserad, Explosiv Doning. Livsfarlig. Den grävs ner och, när fienden inkl. svenska krigare passerar, exploderar den. Som en sjömina under havsytan. Men det har folk inte lärt sig. Tänk vad korkad jag var då. Syftet med KRIG är ju att hålla ekonomin igång och göra vissa riktigt rika, mha banker och media! Som tur är lämnade jag sedan Sverige 1971!

Det är en lång och intressant historia som jag uppdaterar hela tiden efter att ha lärt mig mer om den. Militärbasen Muskö är en annan bluff! Inget fungerade där 1970 men skandalen tystades ner, så basen lades helt enkelt ner, där Estonias bogvisir kunde gömmas.

***

Min äldre bror Johan, svenska finansvärldens Greta Garbo, dog plötsligt februari 2007 vid 62 års ålder. Han hade just räddat svenska Nobelstiftelsen som delar ut Nobelprisen sedan år 1900 till fysikskojare som A.Einstein som lurade världen med sin falska atombomb. Stiftelsen var bankrutt, men Johan räddade den, vilket Wikipedia inte meddelar. Som belöning skulle han varje år bli inbjuden till prisutdelningarna med middag i Stockholms stadshus. Johan gillade mina böcker om Estoniasabotaget 1994. När jag meddelade Johan januari 2007 i telefon att jag tänkte pensionera mig, meddelade Johan att han tänkte göra samma och skriva en bok om Palmemordet och vad som verkligen hände 1986. Det skulle han inte ha sagt. Två veckor senare var han mystiskt död. Det händer ju saker hela tiden 2024, så min världshistoria är inte slut än
Min yngre bror Per, advokaten, dog mystiskt maj 2024 vid 72 års ålder och får inte heller läsa nedan:


När jag dör en dag, skall jag kremeras och min aska strös i Medelhavet, dvs vill barn, barnbarn och andra släktingar ha min grav att gå till, är det bara att gå ner till stranden där och tänka på mig.

 

Innehållsförteckning:

1. Första världskrigets skyttegravsvansinne

(Sammanfattning - ingen vet vad meningen var med första världskriget, som startades av Österrikes kejsare, utom att man sköt på varandra 1914/18, millioner personer dog och pengarna hamnade hos olika särintressen - 1919/20 blev det ingen riktig fred, dvs man förberedde nästa krig - till nästa kapitel)

2. Tiden före andra världskriget

(Sammanfattning - på 20/30-talen tog diktatorer som Stalin och Hitler över makten i sina länder och på 30-talet rustade de för nästa krig, där hela länder och folk skulle förintas. Inget land protesterade mot dessa uttalade olagligheter - till nästa kapitel)

3. Andra världskriget 1939-1941 - blixtkrigen

(Sammanfattning - Hitler och Stalin startade tillsammans andra världskriget september 1939 i Polen medan England och Frankrike tittade på och sedan anföll Hitler Stalin i juni 1941 som skulle förintas - till nästa kapitel)

4. Hitler/Stalinkriget i Europa blir världskrig - USA hoppar in - Hitler blir nerdrogad och uppmuntrad

(Sammanfattning - sedan attackerade Japan USA december 1941 vad det nu skulle tjäna till - till nästa kapitel)

5. Hitlers världskrig blir snigelkrig och förloras oktober 1941

(Sammanfattning - Hitler förlorade andra världskriget redan i oktober 1941 men de som tjänade pengar var inte nöjda! Kriga vidare - till nästa kapitel)

6. Hitlers och Stalins folkmord

(Sammanfattning - Hitler och Stalin mördade en hel del oskyldiga civilister när de krigade - till nästa kapitel)

7. Världskriget i Fjärran Östern - semester i Söderhavet? Iwo Jima

(Sammanfattning - snart hade Japan förlorat hela sin handelsflotta och började svälta - till nästa kapitel)

8. Den falska atombomben

(Sammanfattning - för att snabbt avsluta andra världskriget uppfann USA mha Stalin de falska atombomberna! Det var ren propaganda. Sedan organiserade man rättegångar för att skipa rättvisa, evig fred, mm, fast mycket handlade det om att förfalska historien för att kriga vidare - till nästa kapitel)

9. Det kalla kriget 1946-1989

(Sammanfattning - det kalla kriget innebar lugn och ro nästan. USA och SSSR rustade med falska interkontinentala kärnvapensraketer, de hemliga krafterna ledde av LBJ mördade JFK, mm. Kuba krisen - till nästa kapitel)

10. Enklaste propaganda håller modet uppe medan krigen fortsätter. Propagandan funkar!

(Sammanfattning - under det kalla kriget var det kapplöpning i rymden och atombombsrustning - allt bara för att imponera eller skrämma. När det kalla kriget tog slut startade krigen mot terrorismen - till nästa kapitel eller tillbaka)

11. Fred på jorden 2024

(Sammanfattning - Sverige var äntligen med och krigade 2002-2014 i Afghanistan och förlorade totalt men har inte lärt sig av det! I februari 2022 invaderade Ryssland Ukraina. I september 2022 sprängde amerikanska terrorister Rysslands gasledningar till Tyskland och i mars 2024 använder Ukraina kemiska vapen mot Ryssland och avrättar ryska soldater.)

Uppgift:

1. Vad tror ni själva? Beskriv det och meddela mig!

Vidare!