***FILMTIP***DE TIP OM AL DAN NIET HEEN TE GAAN***FILMTIP***

Ja, ja ik ben weer naar de film geweest. Het was de film Fear and loating Las Vegas van Terry Gilliam. Dit is een soort hippie en deed ook het knip en plakwerk bij Monthy Python's flying circus. Tevens regiseerde hij ook reeds al diverse verschillende cinematografische movie produkten zoals: Brazil en 12 monkeys. Wel tot nu toe had ik alleen het knip en plakwerk en de eerste helft van Brazil gezien want ik was in slaap gevallen. Geheel ten onrechte want die film is dacht ik erg mooi ten minste voor zover gezien heb. Welnu, dit is echt even wat anders. Deze nieuwe silver screen heeft hoegenaamd geen verhaal dat ook maar iets om hakken heeft.

De hoofdpersoonspeler heeft zijn hoofd flink geschoren zodat hij een kale man lijkt gespeeld door Johnny Depp. Hij wordt ook echt door Johnny Depp gespeeld en hij neemt samen met zijn lawyer advocaat heel veel drugs en die visuele impact wordt dan over de toe- schouwer zijn voetlicht gebracht. Kortom veel psychedelische gedoe over en weer. Met enkele geinige momenten daartussen want het is niet een en al ellende met de drugs, nee, je kan ook lekker lachen met drugs. De lawyer wordt geperformd door Benicio del Toro die wij natuurlijk allemaal kennen van the Usual suspects als de wat gaye in rode bloes gehulde bijna onverstaanbaar lispelende vent Fenster. Ongelofelijk onherkenbaar maar toch had uw filmtip- per hem wel in de smiezen. Alles goed en wel maar moeten wij nu gezamelijk met zijn allen de cinema bestormen om deze movie te aanschouwen,

beste film- tippert? Wel natuurlijk niet. De slogan waarmee u naar de theater wordt gelokt luidt: Love it or hate it. Dat soort films vind ik vrijwel altijd wel aardig. Maar als de film echt fantastisch is is de reclameslogan altijd: Love it. Vandaar dus. Bijvoorbeeld Jurassic Park II Lost Paradise Love it. Of Revenge of the Swampskulls, Love it. Of You got mail, Love it. Duidelijk zo? Dacht ik ook. A Simple Plan, Love it, misschien is dat wat, van Sam Riami ex-horror man. Op #65 in een bepaalde lijst aller tijden met het cijfer 8.5 terwijl eerstgenoemde slechts 7.0 scoorde. Deze film is dus zo'n 20 procent beter! Cut! Action!